MENU

Ham in je soep

Wanneer het koud is buiten, hunker je naar warmte. De warmte van een gezellige open haard om zo maar iets te zeggen. Soms heb je ook gewoon zin om een warme kom soep in je handen te houden en je eraan te warmen. Heerlijk dampend en een warm gevoel vanbinnen, letterlijk én figuurlijk. De Breydelproducten kunnen echter niet ontbreken in zo’n hotspot van warmte. Combinatiemogelijkheden met ham en spek in overvloed! Kijk mee in de soeppotten van Breydel.

Geen spek, maar ham in je soep

Stukjes ham in de soep is veel minder gekend dan soeprecepten met spekblokjes. Iedereen heeft ongetwijfeld al eens gesmuld van een goede erwtensoep met stukjes Breydelspek, toch? De unieke kruidenmix geeft een extra toets aan de robuustheid van de erwtensoep. En het voegt vooral heel veel knapperigheid toe. Het toevoegen van spek of ham zorgt voor een extra smaakdimensie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een soepje van witte bonen met stukjes Breydelspek en tuinbonen? Een heerlijk recept dat je uiteraard terugvindt op de website. Gebruik zeker eens Breydelham in je soep, in blokjes of in snippers. De overheerlijke ambachtelijke Breydelham is een ongeziene smaakmaker. De geheime kruidenmix en het ovengebakken karakter die Breydel zo uniek maken, zullen ook je soep verrijken.

tukjes ham in de soep is veel minder gekend dan soeprecepten met spekblokjes.

Verrassende soepen met ham

Wanneer je je tafelgasten extra in de watten wil leggen, kan je ook altijd wat Breydelham krokant laten worden in de oven en het dan over de soep verkruimelen. De warme stukjes ham smelten dan heerlijk in je mond. Of combineer met een lepeltje kruidenkaas. Ideaal in een broccolisoep bijvoorbeeld. Maak het serveren trouwens makkelijk en leg de blokjes ham op voorhand in de soepkommetjes. Zo heeft iedereen evenveel ham om van te smullen. Iets te vieren? Ga dan voor een gastronomische soep met asperges en blokjes Breydelham. Het recept vind je gewoon op onze website. Onze persoonlijke favoriet? Mosterdsoep met stevige stukjes Breydelham. Da’s eten en drinken. Proeven en genieten.

Heb jij ook heerlijke soeprecepten waarin ham of spek een hoofdrol speelt?

Voeg ham toe in je maaltijdsoep

In de herfst of de winter kan een soep ook als maaltijd opgediend worden. Belangrijk is dan dat je maaltijdsoep naast heel veel smaak ook wat beet heeft. Zo vermijd je dat je te veel brood gaat eten. Ga voor een vernieuwend recept op basis van kikkererwten, pesto en ovengebakken Breydelham. En we kunnen hier niet rond dé oerklassieker der maaltijdsoepen: preisoep met geroosterde ham. Door de Breydelham te roosteren in een droge, hete koekenpan (of grillpan) krijg je een onevenaarbare smaakbom. Je blijft ervan lepelen.

 

 

Heb jij ook heerlijke soeprecepten waarin ham of spek een hoofdrol speelt? Bezorg ze ons via deze link en we maken er graag een Breydelvariant van!

Blog

Bekijk alle blogberichten  >