Heldere soep met asperges en Breydelhamblokjes
Type gerecht
Voorgerecht
Seizoen
Lente
Calorieën
182.00 kcal/persoon
Ingrediënten
1,5 l gevogeltebouillon
4 eiwitten
2 preistengels
2 stengels selder
3 wortelen
1 el tomatenpuree
100 g filet americain (mager vlees)
1 bundel asperges
200 g Breydelhamblokjes
Bereidingswijze
Reinig de prei, de selder en de wortel en snij deze fijn. Schil de asperges en bewaar de schillen. Snij de asperges in stukjes en kook deze gaar in gezouten water. Meng de fijngesneden groenten, de schillen van asperges, de americain, de tomatenpuree en de eiwitten goed.
Begiet het mengsel met de koude bouillon en breng al roerend tegen het kookpunt. Vanaf dan niet meer roeren, maar laat ongeveer 40 minuten zachtjes borrelen. Zeef alles door een natgemaakte handdoek en warm terug op.
Doe de asperges en blokjes Breydelham in een consommétas en giet er de zeer hete consommé over. Werk het geheel af met enkele blaadjes groen (bijvoorbeeld kervel, bieslook, een lente-uitje…).
Stuur je recept in >