MENU

Inspiratie: broodbeleg voor de lente

Daar is de lente! Daar is de zon. Leve het lentegevoel dat iedereen kriebels in de buik geeft en een bijhorend goed gevoel! Wist je dat aangepast broodbeleg het lentegevoel kan verstevigen en ook je smaakpapillen kan doen hunkeren naar de zon? Zeker wanneer jij je boterham belegt met Breydelham, goed voor eindeloze smaakcombinaties. We inspireren je graag met enkele broodbeleg recepten. Zo wordt je boterham maken een waar lentefeest.

Gezond broodbeleg hoeft niet smaakloos te zijn. Integendeel, dankzij de toevoeging van fijne vleeswaren, zoals Breydelham, beleg je je boterham met tonnen smaak.

Broodbeleg op een bedje van lente

 

Gezond broodbeleg hoeft niet smaakloos te zijn. Integendeel, dankzij de toevoeging van fijne vleeswaren, zoals Breydelham, beleg je je boterham met tonnen smaak. Broodbeleg zelf maken hoeft trouwens helemaal niet moeilijk te zijn. Prak bijvoorbeeld wat avocado fijn. Voeg peper en zout toe en beleg je geroosterde boterham ermee. Voeg er een plakje Breydelham aan toe en werk af met een beetje limoensap. Gaat jouw voorkeur uit naar hartig beleg? Besprenkel dan met sojasaus en rasp wat verse gember. Oost west, broodbeleg best!

Gezond broodbeleg met een mediterrane touch

 

De mediterrane levensstijl staat garant voor een gezond dieet. Ga voor the italian way of life door je broodbeleg diezelfde Italiaanse flair te geven. Brood beleggen met tomaten, verse tapenade en basilicum brengt je terug naar hogere lentesferen. Werk af met een heerlijke snede Breydelham voor een complete smaakbeleving. Mag het ietsje meer zijn? Voorzie dan wat heerlijke mozzarella. Delizioso!

Belgisch broodbeleg

 

Een Belgische klassieker is uiteraard ham combineren met prei. Voeg extra frisheid toe aan dit goed broodbeleg met wat zure augurken of zilveruitjes. Of ga voor de combinatie met kappertjes en bieslook. Extra tuinkers zorgt bovendien voor een frisse, groene toets! Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Broodbeleg!

Voeg extra frisheid toe aan dit goed broodbeleg met wat zure augurken of zilveruitjes.
Laat een frisse wind waaien door je broodbeleg met een winnende combinatie van komkommer, dille en Breydelham.

Lekker broodbeleg tijdens de komkommertijd!

Laat een frisse wind waaien door je broodbeleg met een winnende combinatie van komkommer, dille en Breydelham. Maak eens een salade met schijfjes komkommer en gesnipperde ui. Voorzie een dressing van azijn, zure room en verse dille. Nog wat bijkruiden en afwerken … met Breydelham natuurlijk! Wedden dat men jaloers zal zijn op al dat lekker broodbeleg?

 

 

Geef toe, in de lente is er zoveel om blij van te worden.

Blog

Bekijk alle blogberichten  >