MENU

Beenham op je feestmenu

Een goede voorbereiding van je feestmenu is goud waard! Weet jij al wat je op tafel gaat zetten tijdens de feestdagen? Met welke culinaire pareltjes ga jij je gasten verwennen? Wel, Breydel heeft dé ultieme pièce de résistance, eentje dat op elk feest zorgt voor heel wat gesmul, sfeer én gezelligheid. Met Breydelham, échte ovengebakken beenham, scoor je immers altijd. Je huis ruikt meteen naar feest, da’s beloofd!

Scoren met beenham

Kerstavond met familie of vrienden doorbrengen, da’s gezelligheid ten top. Breydelham is op zo’n moment de ideale smaakbom om je gasten te verblijden. Met beenham uit de oven kan je een lekker stuk varkensvlees bereiden zonder dat je uren moet zwoegen in de keuken. Het ziet er bovendien groots uit. Zo lijkt het alsof je je culinair hebt uitgesloofd, zonder dat dat het geval hoeft te zijn. De beenham van Breydel werd namelijk voorgebakken in onze authentieke oven. Bereid met veel liefde en vooral met onze unieke kruidenmix. Jij moet de beenham alleen voldoende tijd gunnen om hem op temperatuur te laten komen. Tijd die je kan gebruiken om overheerlijke Breydelhapjes te maken of om bij te praten met je gasten.

Met Breydelham, échte ovengebakken beenham, scoor je immers altijd.

Overheerlijke combinaties met beenham

Beenham is een dankbaar ingrediënt voor elke topmaaltijd. Je pleziert er bovendien iedereen mee, want de smaak van zo’n warme beenham uit de oven wordt door de meeste mensen gewaardeerd. Je hoeft je geen zorgen te maken over de bakwijze en ook je zwangere tafelgasten kunnen zich volledig laten gaan. De waslijst aan gepaste bijgerechten is bovendien enorm. Voorzie wat verse saus en het smullen kan beginnen. Wat dacht je van een oerklassieker: beenham met kroketten van de bomma en mosterdsaus. Breydelham past dankzij zijn unieke smaakpallet perfect bij zo’n smeuïge, stevige bondgenoot. Geroosterde groenten, zoals aardappelen, uien, wortel of zelfs koolrabi onderstrepen het ovengebakken aroma van de beenham.

Kies je voor beenham op je feestmenu, dan kies je voor ambachtelijk varkensvlees en pure gezelligheid.

Of ga voor preistronken met geroosterd Breydelspek en pijnboompitten, een voltreffer van formaat. Hou je meer van zoete citrusaccenten? Voorzie dan een lichte sinaasappeljus, daarmee scoor je zeker bij de kids! Of ga voor onze all time favorite: warme beenham met een honing-mosterdsaus en een opgevulde aardappel met Breydelham. De combinatie van een supermalse snee Breydelham, de smeuïgheid van de puree met z’n verrassende stukjes Breydelham en de stickyness van de honing maakt het een combinatie om duimen en vingers bij af te likken. En ja hoor, dat mag zé-ker letterlijk, het is maar één keer feest!

 

Beenham serveren zorgt voor spektakel

Kies je voor beenham op je feestmenu, dan kies je voor ambachtelijk varkensvlees en pure gezelligheid. Zeker wanneer je kiest voor Breydelham met been. Een sneetje warme beenham afsnijden, wordt dan een echte belevenis. Het jaar eindigen met een culinair hoogtepunt, heet zoiets. Vraag bij je lokale slager-traiteur naar de mogelijkheden. Zo hoef jij je over het hoofdgerecht geen zorgen meer te maken en kan je je volop smijten op de decoratie van je feesttafel, de keuze van de kerstmuziek én op je gasten. Fijne feesten!

Blog

Bekijk alle blogberichten  >