MENU

Enthousiast over spek

De Belg houdt van z’n stukje vlees. Het ideale ontbijt van vele landgenoten bestaat dan ook ongetwijfeld uit spek met eieren. Ook het internet houdt ervan. Zou het liggen aan de waardevolle proteïnen of gewoon de lekkere smaak? Breydel ging op onderzoek. Zo zit jij er niet voor spek en bonen bij!

Spek voor ieders bek

 

Zoals met vele thema’s gaat het internet pretty crazy als het gaat over dit favoriete stukje varkensvlees. Zo bestaat er zelfs een ware spek-bh. Ook iPhones worden bekleed met de heerlijke sneetjes varkensvlees, ja zelfs een volledige aktetas. Je kan het zo gek niet bedenken of het heeft een spek-variant. In de Verenigde Staten en Canada spreekt men zelfs van een ware subcultuur. Ook op sociale media krijg je (gelukkig figuurlijk) vaak spek naar je hoofd geslingerd. Op Instagram vind je dan ook meer dan 10 miljoen berichten over #bacon. Kan je er écht geen genoeg van krijgen? Ga dan naar Bacolicio.us. Deze website voorziet elke gekozen website van een lekker gebraden stukje buikspek. Ideaal om te bekijken wanneer je geen Breydelspek in huis hebt. Verdiep je je liever in passende literatuur? Dan raden we je de Baconcyclopedia aan. Wat een spek-takel!

Spek voor ieders bek.

Met spek heb je goed vlees in de kuip!

 

Spek, en varkensvlees bij uitbreiding, worden vaak, ten onrechte, ongezond genoemd. Zoals met alles in het leven, ligt de waarheid in het midden. Ons artisanale vakmanschap eet je immers met mate. Eet ons Breydelspek dus maar met een gerust hart. Speaking of which de omega 3-vetzuren die het bevat verlagen je bloeddruk en kunnen het risico op hartaandoeningen verminderen. Verder bevat spek een bepaalde voedingsstof die zorgt voor een normale werking van de hersenen. Ook zijn vitamine B, zink, magnesium en ijzer van de partij.

Gek van spek

 

Spek bakken op een zondagochtend roept ongetwijfeld tal van leuke herinneringen bij je op. Wanneer je aan je favoriete buikspek recept denkt, denk je spontaan aan die typisch zoute smaak. Spek bevat eigenlijk ook een andere smaak, die umami heet. Door deze smaakbeleving vermindert je stressgevoel. Bovendien verbetert het je humeur. Zeg nu nog dat je niet vrolijk wordt van dat lekker reepje bruin gebakken spek. Komt het water je al in de mond?

Blog

Bekijk alle blogberichten  >