MENU

Breydel steunt vrouwelijk ondernemerschap

De WOMED Award is een prijs voor de onderneemster van het jaar die jaarlijks door markant vzw en UNIZO in België wordt uitgereikt om zo vrouwelijke ondernemers erkenning en een duwtje in de rug te geven. Samen met Trias ngo is er ook een verkiezing voor vrouwelijk ondernemerschap in het Zuiden. Want dat vrouwen ondernemen om op eigen benen te staan, is niet in elk land evident.

 

In 2005 is het idee ontstaan om samen een prijs uit te reiken aan een vrouwelijke ondernemer die naast een bloeiende zaak uitbaten ook een belangrijke sociale rol vervult in haar omgeving. Sindsdien is het een tweejaarlijkse traditie en wordt de prijs uitgereikt in een land waar Trias actief is. Dit jaar was Oeganda aan de beurt.

 

Als partner van Trias ondersteunt Breydel ondernemerschap wereldwijd. Concreet draagt Breydel o.a. via de opbrengsten van de Breydelfeesten, een steentje bij aan het project Conpapa, een project ten voordele van kleinschalige aardappelboeren in de Ecuadoraanse Andes. “Elke reden om ondernemerschap in de picture te zetten, reiken we graag aan”, getuigt Ivan De Keyser, zaakvoerder en bezieler van Breydel. Zo ontving Breydel op zaterdag 14 mei de drie finalistes van de WOMED Award Zuid: Sandra Ejang van Western Sild Road Limited (actief in de honingsector), Joy Mary Lwanga van Shalom Organic Farm Limited (actief in teelt van biologische groenten, fruit en eieren) en winnares Doreen Jean Nsasiirwe van Westlink Delicacy Api Group Limited (eveneens actief in de bijensector). “Dergelijke kruisbestuiving tussen ondernemers is bijzonder inspirerend. Ik heb veel respect voor de manier waarop deze vrouwen hun zaak hebben opgebouwd en hoe Trias wereldwijd ondernemers kansen geeft en steunt. Zo zie je maar dat passie en vakmanschap geen grenzen kent”, besluit Ivan.

Blog

Bekijk alle blogberichten  >