MENU

Pak uit met 'Lekker Lokaal'

Leuk nieuws: in samenwerking met uitgeverij Lannoo en vierentwintig lokale producenten hebben we een tweede kookboek uitgebracht: Lekker Lokaal. Het is een exclusief kookboek boordevol originele recepten met Breydel en ander lekkers van bij ons. Op die manier willen we het belang en unieke karakter van onze lokale voeding op een duurzame manier in de verf zetten.

 

Lokaal is cruciaal

Over de manier waarop we ons voedsel produceren en consumeren bestaat wereldwijd een levendig debat. Landbouw en voedselconsumptie vormen een van de belangrijkste thema’s in het klimaatdebat. Iedereen kan een steentje bijdragen door meer in te zetten op lokale voeding. Zo eet je veel verser en gezonder. Je helpt het milieu én je steunt de lokale economie. De laatste tien jaar zet Breydel hard in op duurzaamheid en beleving. Zo wordt het vlees gekweekt door lokale varkenshouders en kreeg het verhaal van Breydel een upgrade, met ‘Beleef Breydel’ als slagzin. Sinds 2019 nemen we het beheer van onze volledige korte keten in eigen handen. We proberen alles te doen in een straal van 25 kilometer: het telen van het varkensvoeder, de varkenskweek,… 

 

Een voorsmaakje

In dit kookboek kan je 55 gerechten vinden met Breydel en andere al dan niet erkende streekproducten. Zo werkten maar liefst 24 partners mee waaronder Jules Destrooper, Gandaham, Vondelmolen en Inex, maar ook minder gekende namen zoals Biscuiterie Grillet en Schapenmelkerij Bosschelle. Je ontdekt ongetwijfeld nieuwe smaken en verrassende combinaties van pure comfort food tot culinaire pareltjes. Het boek bevat zowel starters, voorgerechten, hoofdgerechten als desserts. Naast de gerechten is ook aandacht voor de historiek van Breydel, de unieke vijf-sterrenaanpak en krijg je extra info over de andere partner-streekproducenten . Samengevat is dit kookboek een absolute musthave voor iedereen die een hart heeft voor lekkers van bij ons.

 

Verkrijgbaarheid

Het boek is verkrijgbaar in onze pop-up Breydelshop. Welkom elke eerste zaterdag van de maand tussen 9 en 12 uur in ons Breydel Belevingscentrum (Legen Heirweg 2 in Gavere).

Blog

Bekijk alle blogberichten  >