MENU

De authenticiteit van beenham

Je hebt het vast al eens gezien: een grote beenham op een feest waar met een groot mes heerlijke stukjes vlees van worden afgesneden. Niet alleen lekker, maar ook nog eens leuk om naar te kijken! De geur, de smaak en het artisanale karakter zorgen voor een smaakbeleving voor alle zintuigen!

De beenham van Breydel wordt wel eens het paradepaardje van het assortiment genoemd. Dit smakelijk stuk vlees wordt dan ook met veel aandacht en liefde bereid, dat proef je gewoon.

Beenham zet z’n beste beentje voor

 

De beenham van Breydel wordt wel eens het paradepaardje van het assortiment genoemd. Dit smakelijk stuk vlees wordt dan ook met veel aandacht en liefde bereid, dat proef je gewoon. Het kost heel wat tijd om deze ham te bereiden, een Breydelham met been weegt namelijk al snel 10 kilogram. Zo’n beenham kopen kan je trouwens bij je dichtstbijzijnde slagerij-traiteur.

Bomvol smaak, de beenham van Breydel

 

Onze uitzonderlijke ovengebakken beenham dankt z’n smaak uiteraard aan de typische kruiden van Breydel. Daarnaast voegt het bot de nodige smaakintensiteit toe die het varkensvlees zo onweerstaanbaar maakt. Het vlees is trouwens extra lekker door het hogere vochtgehalte. Het is de combinatie van het bot, de huid en de bereidingswijze die zorgen voor het authentieke karakter van de beenhesp. Wedden dat je meteen snakt naar een tweede sneetje?

Beenham klaarmaken bij je thuis

 

Een beenham ziet er niet alleen groot uit, maar is bovendien groots in smaak. Beenham is daarom een ware traktatie en blijft trouw aan een jarenlange traditie. Je kan trouwens zelf thuis warme beenham maken, dat is makkelijker dan je denkt. Voor al je gerechten met beenham heb je wel wat tijd nodig. Een Breydelham met been heeft al snel zes uur nodig om op temperatuur te komen. Maar het lange wachten wordt meer dan beloond.

Warme beenham snijden als de beste

 

Het snijden van zo’n beenham gebeurt meestal in een typische hamklem. Die klem versterkt het ambachtelijke karakter en zorgt voor een animerend effect op elk feest. Het schelletje puur genot dat wordt afgesneden past perfect tussen een broodje beenham of gewoon zo, uit het vuistje. Serveer je de beenham warm? Snijd de sneetjes dan wat dikker. Lekker sausje en wat groenten erbij en genieten maar. Komt het water al in je mond?

Blog

Bekijk alle blogberichten  >