MENU

Het Breydelvarken: niet zomaar een varken

Het Breydelvarken, het is een ras apart! En dat mag je gerust letterlijk nemen. Breydel onderneemt als bedrijf namelijk heel wat om varkensvlees op een duurzame manier bij de consument te krijgen. Het welzijn van het varken is daar een belangrijke schakel in. En aangezien we hier vaak vragen over krijgen, zullen we dat varkentje samen even wassen!

Een varken van Breydel staat op een streng dieet van gezond 100% plantaardig veevoeder.

Enkel het allerbeste voor een varken bij Breydel

Een varken van Breydel staat op een streng dieet van gezond 100% plantaardig veevoeder. Door maximaal in te zetten op reststromen van humane voeding, bijvoorbeeld van avocado als natuurlijke bron van gezonde vetten, gaan we bovendien in tegen voedselverspilling. We beperken zo de ecologische voetafdruk, of pootafdruk in dit geval. Door de diversificatie van onze voeding kunnen we bovendien het gebruik van geneesmiddelen beperken en garanderen we natuurvlees. Daarnaast krijgt een varken bij Breydel alle tijd om rustig te groeien.

Varken in Vlaamse Velden

 

Het Breydelvarken knort vrolijk rond in varkenskwekerijen van Vlaamse boeren die we uitkiezen op basis van enkele specifieke criteria. Bovendien werken we enkel met lokale partners. Daardoor moeten de varkens minder lang vervoerd worden. Goed voor het milieu, voor de files én goed voor de smaak. Elk varken wordt grootgebracht met respect voor dier én omgeving. En daar profiteert niet enkel het varken van, maar ook jij als consument. Door een garandeerde traceerbaarheid zorgen we voor een veilige voedselketen en veilig vlees.

Het Breydelvarken knort vrolijk rond in varkenskwekerijen van Vlaamse boeren die we uitkiezen op basis van enkele specifieke criteria.
Onze varkens worden in de watten gelegd.

Stressvrij varken

 

Onze varkens worden in de watten gelegd. Weinig mensen weten dat een varken een intelligent en nieuwsgierig dier is. Daardoor vervelen ze zich snel. We zorgen voor een stressvrije omgeving door muziek in de varkensstal te laten weerklinken. Verder leiden we hun aandacht af door hen van gepaste speeltjes in de stallen te voorzien. Door de extra ruimte en het natuurlijk licht leidt het varken een rustig leven.

Niet enkel het varken wint

 

We geven niet alleen het varken een beter leven, maar zorgen ook voor het welzijn van de varkenshouder. We ijveren bijvoorbeeld voor een beter inkomen voor onze boeren en creëren extra jobs in België. Door een exclusieve samenwerking hebben de varkenshouders namelijk een verzekerd inkomen en steunen wij de lokale economie. Op die manier leveren we, als één team, Belgisch kwaliteitsvlees op ambachtelijke wijze. Die extra aandacht en liefde voor ons product, dat proef je gewoon!

We geven niet alleen het varken een beter leven, maar zorgen ook voor het welzijn van de varkenshouder.

Blog

Bekijk alle blogberichten  >