MENU

Recept

Soepje van witte bonen met Breydelspekreepjes en tuinbonen

4 personen
30 - 60 min

Type gerecht

Voorgerecht

Seizoen

Winter

Ingrediënten

500 g witte bonen
500 g tuinbonen
2 uien
1 wit van prei
½ teentje look
2 liter gevogeltefond
4 sneetjes Breydelspek

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

De verse witte bonen blancheren en verfrissen.

 

De bonen uit de schelp halen. De tuinbonen uit de schelp halen, blancheren en verfrissen, vervolgens het vliesje verwijderen.

 

De groenten reinigen, aanstoven in wat boter, de witte bonen toevoegen en bevochtigen met de kippefonds. 20 min gaarkoken en mixen, eventueel door een fijne zeef drukken.

 

De bekomen puree op gewenste dikte brengen, afwerken met een klontje verse boter of in het bord zelf een streepje olijfolie.

 

Afwerken in het bord met de tuinbonen en kleine reepjes van gebakken Breydelspek

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >