Soepje van witte bonen met Breydelspekreepjes en tuinbonen
Type gerecht
Voorgerecht
Seizoen
Winter
Ingrediënten
500 g witte bonen
500 g tuinbonen
2 uien
1 wit van prei
½ teentje look
2 liter gevogeltefond
4 sneetjes Breydelspek
Bereidingswijze
De verse witte bonen blancheren en verfrissen.
De bonen uit de schelp halen. De tuinbonen uit de schelp halen, blancheren en verfrissen, vervolgens het vliesje verwijderen.
De groenten reinigen, aanstoven in wat boter, de witte bonen toevoegen en bevochtigen met de kippefonds. 20 min gaarkoken en mixen, eventueel door een fijne zeef drukken.
De bekomen puree op gewenste dikte brengen, afwerken met een klontje verse boter of in het bord zelf een streepje olijfolie.
Afwerken in het bord met de tuinbonen en kleine reepjes van gebakken Breydelspek
Stuur je recept in >