MENU

De unieke oven van Breydel

Dat de vleeswaren van Breydel een hele belevenis zijn, dat had je al begrepen. Breydel is dan ook 40 jaar uitmuntend vakmanschap waarbij vleeswaren worden omgetoverd tot pure gezelligheid. Die transformatie en de bijhorende herkenbare, uitgesproken smaak van Breydelham kennen een lange traditie en dus heel wat geheimen. Naast de geheime kruidenmix, die we uiteraard niet zomaar vrijgeven, willen we toch één tipje van sluier oplichten. Ons jarenlange vakmanschap kent immers z’n oorsprong in de unieke bakwijze van het vlees. En die bakwijze, daar hangt een verhaal aan vast, het verhaal van de unieke oven van Breydel!

De geschiedenis van de oven van Breydel

 

Voor de start van het culinaire verhaal van de oven en de uiteindelijke Breydelham gaan we even terug in de tijd. Naar 6 juni 1944 om precies te zijn. De quizzers of geschiedeniskenners hebben al begrepen dat die dag bekend staat als D-day, de dag dat de Amerikanen voet aan wal zetten op het strand van Normandië aan het einde van Tweede Wereldoorlog.  

Voor de start van het culinaire verhaal van de oven en de uiteindelijke Breydelham gaan we even terug in de tijd.
Op die dag vielen meer dan 4.000 doden aan geallieerde zijde en ongeveer 7.000 Duitse slachtoffers, afhankelijk van de geraadpleegde bronnen. Hoe dan ook, naast de overwinning brachten de Amerikanen tal van gebruiksvoorwerpen terug naar Europa. Zo werd bijvoorbeeld kauwgom in Europa geïntroduceerd. Het bevrijdingsleger deelde zaken uit aan de net bevrijde Europeanen. De oven die de dag van vandaag nog altijd gebruikt wordt, is een exacte kopie van datzelfde authentieke model uit de jaren ’40 die met de Amerikanen meereisde. Je sneetje beenham heb je dus te danken aan de Amerikanen. Thank you so much!
De unieke Breydelsmaak is dus een combinatie tussen de unieke verzorging van de Breydelvarkens, de unieke, geheime kruidenmix en de langzame garing in de authentieke oven.

Culinair genot dankzij een oven

 

Breydel gebruikt dus niet zomaar een industriële bakoven. De oven die centraal staat in de bereidingswijze van de producten is een authentieke warmeluchtoven. Dankzij een systeem dat gelijkaardig is aan een ronddraaiend spit kunnen de hammen rondgedraaid worden tijdens het bakproces. Natuurlijk worden de Breydelproducten eerst voorzien van enkele lekkere kruiden en daarna pas gebakken.

Dankzij het originele bakprocédé blijven de hammen lekker sappig. De unieke Breydelsmaak is dus een combinatie tussen de unieke verzorging van de Breydelvarkens, de unieke, geheime kruidenmix en de langzame garing in de authentieke oven. Kwaliteit is dankzij deze manier van werken onze topprioriteit. En die kwaliteit, die proef je gewoon.

De oven van Breydel is van alle markten thuis

 

Naast de Breydelham worden tal van andere Breydelproducten volgens deze ambachtelijke wijze vervaardigd. De rode draad is steeds de specifieke kruidenmengeling in combinatie met het bakken in de speciale oven. De typische, overheerlijke Breydelsmaak vind je daardoor terug in alle beenhammen uit ons assortiment. Met of zonder been, gemaakt van de platte bil of mooi opgekuist en een beetje opgebonden, de keuze is eindeloos.

Naast de Breydelham worden tal van andere Breydelproducten volgens deze ambachtelijke wijze vervaardigd. De rode draad is steeds de specifieke kruidenmengeling in combinatie met het bakken in de speciale oven.
Uiteraard wordt het Breydelspek, maar ook onze andere producten zoals de Breydelschenkel en het Breydelboutje, op dezelfde manier gebakken in onze oven. Variatie troef, maar smaak gegarandeerd.

Blog

Bekijk alle blogberichten  >