MENU

Lekker griezelen met Breydel

 

Binnenkort is het weer zover: griezelige taferelen en accessoires, spooky kostuums en pompoenen in alle maten en kleuren. Dé dag bij uitstek om uit je comfortzone te treden en lekker te griezelen. Jawel, op 31 oktober – de avond voor Allerheiligen – vieren we terug Halloween! Volgens de traditie – overgewaaid uit Amerika – gaan kinderen op trick-or-treat-tocht in de buurt. Vandaag worden ook in België heel wat tochten en feestjes georganiseerd. Maar wist je dat er ook culinair tal van mogelijkheden zijn? Wij inspireren je graag met enkele huiveringwekkende hapjes zodat je ook thuis lekker kan griezelen. Happy Halloween!

Halloween Croque-monsieur

Benodigdheden

  • (Toast)brood
  • Kaas
  • Breydelham
  • Ketchup

 

Bereidingswijze 

  1. Neem het aantal sneetjes brood dat je wenst maar zorg altijd voor een even aantal.
  2. Beleg beide sneetjes met kaas, leg op 1 van de 2 een sneetje Breydelham en vouw samen tot 1 grote boterham.
  3. Snij de figuurtjes uit die je wenst (bv: spookjes, doodskisten, pompoen,…)
    Tip: dit kan je ook doen met een koekjesvorm indien je dit in huis hebt.
  4. Steek geduurde 10 minuten in de oven op 180°C.
  5. Werk af met ketchup naar keuze(bv kruis op de doodskist, oogjes op het spookje,…) en smullen maar!

Duivelse oogballen


Benodigdheden:

  • 7 bolletjes mozzarella
  • 4 groene olijven
  • 7 sneetjes Breydelham, dun gesneden
  • Ketchup

 

Bereidingswijze 

  1. Rol de Breydelham rond het bolletje mozzarella. Zorg ervoor dat je nog een deel van de mozzarella ziet.
  2. Snij een stukje van de olijf en plaats dit op het bolletje Mozzarella.
  3. Doe een klein beetje ketchup in de opening van de olijf en klaar is kees!

Gevulde paprika-spookjes met Breydelspek


Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 paprika's
  • 300 g gehakt
  • 4 el geraspte kaas
  • 125 g champignons
  • 1 blik tomatenpuree
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 ui
  • 1 klein blik mais
  • 150 g Breydelspek, in blokjes gesneden
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

 

  1. Verwarm de oven op 200°C. Snij het topje van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  2. Snij met een scherp mes ogen, een neus en mond uit de paprika. Zet de paprika’s in een ovenschaal of op een bakplaat.
  3. Bak het Breydelspek af in de pan en kruid met peper en zout.
  4. Snipper de ui fijn en voeg die toe in de pan met het Breydelspek.
  5. Neem het gehakt en doe het in dezelfde pan.
  6. Snij de champignons in schijfjes en voeg deze ook toe aan het gehaktmengsel.
  7. Voeg tomatenpuree toe en kruid af naar keuze.  
  8. Voeg als laatste de mais toe en laat nog enkele minuten garen op een laag vuurtje.
  9. Vul nu de paprika’s met het gehaktmengsel en leg op de bovenkant een beetje geraspte kaas zodat het geheel wordt gegratineerd.
  10. Plaats de gevulde paprika’s in de voorverwarmde oven en bak geduurde 25 minuten op 200°C.

Zin om zelf aan de slag te gaan?

 

Haal jouw creativiteit naar boven en maak je eigen versie van deze hapjes of creëer een nieuw gerechtje met Breydel. Deel gerust jouw ervaring op social media ;) Tag Breydel en gebruik de hashtag #beleefbreydel, wie weet ontvang je dan wel een smakelijke verrassing!

Nieuws & events

Bekijk alle laatste nieuwtjes  >

Blog

Bekijk alle blogberichten  >