Terug naar school en naar het werk? Wij geven alvast enkele originele brooddoostips, zo wordt de middagpauze nog leuker om naar uit te kijken.
Wil je eens wat anders dan saaie boterhammen? Dan is een wrap ideaal om mee te nemen in de brooddoos. Bovendien kan je ze beleggen met restjes uit de koelkast.
Wrap met Breydelhammousse
Ingrediënten:
Bereiding:
Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd het avocadovruchtvlees in reepjes en de tomaten in schijfjes. Smeer vervolgens de tortilla in met de Breydelhammousse, leg de spinazieblaadjes, de reepjes avocado, de schijfjes tomaat en de blokjes feta erop. Optioneel kan ook de Breydelcrunch toegevoegd worden. Rol de tortilla op met behulp van plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
Steek al enkele prikkertjes in de tortilla en snijd dan de rol in acht schijfjes.Wrap met kip, Breydelspek, groentjes en currydressing
Ingrediënten:
Bereiding:
Bak de kip in een hete wok met wat olie en breng op smaak met peper en zout. Voeg op het einde de Breydelspekblokjes toe en giet op het einde wat honing over het vlees. Meng de groentjes.
Meng de mayonaise met de curry. Leg de groenten en de kip in de wrap. Druppel de dressing er eventueel al op en rol hem dicht.
Er zijn oneindig veel lekkere broodvariaties: van stokbrood tot Turks brood en foccacia. Ook met de vulling kan je alle kanten op.
Ingrediënten:
Bereiding:
Prak één avocado met de zure room en kruid met peper en zout.
Schil de andere avocado, haal de pit eruit en snijd hem in plakjes.
Verwarm de bagels en snijd ze doormidden.Beleg de bagels met een laagje avocadospread, enkele schijfjes avocado, een plakje ham, wat rode ui en kappers. Werk af met wat cresson en extra peper.
Ciabatta met dragonmayonaise, kwarteleitjes en Breydelvleesbrood
Ingrediënten:
Voor de dragonmayonaise:
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 °C.
Warm de ciabatta’s even op in de oven. Meng de ingrediënten voor de dragonmayonaise en kruid met peper en zout. Snijd de broodjes open en beleg de broodstukken met de plakken vleesbrood, wat dragonmayonaise, kwarteleitjes en rucola.Makkelijk mee te nemen en bovendien kan je ze de avond voordien al klaarmaken. Verwerk er jouw favoriete ingrediënten in of werk je restjes op: altijd weer verrassend lekker!
Quiche met Breydelham en tapenade van zongedroogde tomaten
Ingrediënten:
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg het bladerdeeg in een taartvorm en prik er gaatjes in.
Snijd de Breydelham in kleine blokjes. Besmeer het bladerdeeg met de tapenade en beleg
het vervolgens met de kappertjes, blokjes Breydelham en de kerstomaten. Kruid met peper, verse
oregano en basilicum. Klop de eieren op met de room. Werk af met gemalen kaas. Giet dit mengsel in de taartvorm. Bak de quiche ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd het Breydelspek in fijne blokjes. Bak krokant in een pan met olijfolie. Bestrooi de quiche met de gebakken Breydelspekblokjes.Quiche met Breydelspek, witlof, rode paprika en schapenplattekaas
Ingrediënten
Bereiding:
Snijd het witlof fijn en stoof aan gedurende 2 minuten. Laat het witlof uitlekken op een theedoek om het overtollig vocht op te nemen. Je kan dit het best een halfuurtje van tevoren doen.
Snijd het Breydelspek en de paprika in kleine dobbelsteentjes.
Druppel een beetje olie in een bakvorm en leg er bakpapier in. Schik het bladerdeeg op het bakpapier en beleg opnieuw met bakpapier. Schik hierop bakbonen en bak het bladerdeeg blind gedurende ca. 15 minuten. Verwijder de bakbonen en het papier. Laat het bladerdeeg afkoelen.
Klop de room, de melk en eieren goed los. Kruid af met cayennepeper en zout.
Schik het witlof op de bladerdeegbodem. Leg hierop de paprika- en Breydelspekblokjes en de
peterselie. Giet hierover het eiermengsel en schik bovenaan de stukjes zachte schapenplattekaas.
Bak de quiche in de oven op 170 °C gedurende 36 minuten. Laat de quiche één nacht afkoelen en haal uit de vorm.