MENU

Originele brooddoostips

Terug naar school en naar het werk? Wij geven alvast enkele originele brooddoostips, zo wordt de middagpauze nog leuker om naar uit te kijken.

 

It's a wrap

Wil je eens wat anders dan saaie boterhammen? Dan is een wrap ideaal om mee te nemen in de brooddoos. Bovendien kan je ze beleggen met restjes uit de koelkast.

Wrap met Breydelhammousse


Ingrediënten:


 

  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 2 grote tortillavellen
  • 1 zakje Breydelhammousse
  • 200 g jonge bladspinazie
  • enkele blokjes feta
  • krokante uitjes

 

 

Bereiding:


Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd het avocadovruchtvlees in reepjes en de tomaten in schijfjes. Smeer vervolgens de tortilla in met de Breydelhammousse, leg de spinazieblaadjes, de reepjes avocado, de schijfjes tomaat en de blokjes feta erop. Optioneel kan ook de Breydelcrunch toegevoegd worden. Rol de tortilla op met behulp van plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.

Steek al enkele prikkertjes in de tortilla en snijd dan de rol in acht schijfjes.

Wrap met kip, Breydelspek, groentjes en currydressing

 

Ingrediënten:


 

  • 2 dubbele kipfilets in reepjes gesneden
  • 200 g Breydelspek in blokjes
  • 3 el arachideolie
  • 1/4 bondje platte peterselie in stukjes geplukt
  • 1/8 chinese kool in fijne reepjes gesneden
  • 3 stevige tomaten ontpit en in kleine partjes gesneden
  • 1 selderstengel in fijne stukjes gesneden
  • 4 wraps
  • Vloeibare honing (acacia)
  • Peper, zout
  • 200 g mayonaise
  • 2 tl curry

 

 

Bereiding:


Bak de kip in een hete wok met wat olie en breng op smaak met peper en zout. Voeg op het einde de Breydelspekblokjes toe en giet op het einde wat honing over het vlees. Meng de groentjes.

Meng de mayonaise met de curry. Leg de groenten en de kip in de wrap. Druppel de dressing er eventueel al op en rol hem dicht.

Originele broodjes

Er zijn oneindig veel lekkere broodvariaties: van stokbrood tot Turks brood en foccacia. Ook met de vulling kan je alle kanten op.

Bagel met Breydelham, avocadospread en kappers

 

Ingrediënten:

 

  • 4 bagels
  • 4 plakjes Breydelham
  • 2 avocado’s
  • 2 el zure room
  • Peper en zout
  • 1 rode ui in, fijne ringen gesneden
  • 4 tl kappers
  • 1 bakje cresson

 

 

Bereiding:


Prak één avocado met de zure room en kruid met peper en zout.

Schil de andere avocado, haal de pit eruit en snijd hem in plakjes.

Verwarm de bagels en snijd ze doormidden.Beleg de bagels met een laagje avocadospread, enkele schijfjes avocado, een plakje ham, wat rode ui en kappers. Werk af met wat cresson en extra peper.

Ciabatta met dragonmayonaise, kwarteleitjes en Breydelvleesbrood

 

Ingrediënten:


 

  • 4 ciabattabroodjes
  • 8  kwarteleitjes, gehalveerd
  • 4 plakken Breydelvleesbrood, in tweeën gesneden
  • Handvol rucola

 

 

Voor de dragonmayonaise:

 

  • 3 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • ½ bosje dragon, fijngehakt
  • Peper en zout

 

 

Bereiding:


Verwarm de oven op 180 °C.

Warm de ciabatta’s even op in de oven. Meng de ingrediënten voor de dragonmayonaise en kruid met peper en zout. Snijd de broodjes open en beleg de broodstukken met de plakken vleesbrood, wat dragonmayonaise, kwarteleitjes en rucola.

Quiches

Makkelijk mee te nemen en bovendien kan je ze de avond voordien al klaarmaken. Verwerk er jouw favoriete ingrediënten in of werk je restjes op: altijd weer verrassend lekker!

Quiche met Breydelham en tapenade van zongedroogde tomaten


Ingrediënten:


  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 g Breydelham
  • 1 potje tapenade van zongedroogde
  • tomaten
  • 80 g kappertjes (uitgelekt)
  • 8 kerstomaten
  • peper
  • verse oregano
  • vers basilicum
  • 4 eieren
  • 2 dl culinaire room
  • 100 g gemalen kaas
  • 50 g Breydelspek
  • Olijfolie

 

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg het bladerdeeg in een taartvorm en prik er gaatjes in.

Snijd de Breydelham in kleine blokjes. Besmeer het bladerdeeg met de tapenade en beleg

het vervolgens met de kappertjes, blokjes Breydelham en de kerstomaten. Kruid met peper, verse

oregano en basilicum. Klop de eieren op met de room. Werk af met gemalen kaas. Giet dit mengsel in de taartvorm. Bak de quiche ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd het Breydelspek in fijne blokjes. Bak krokant in een pan met olijfolie. Bestrooi de quiche met de gebakken Breydelspekblokjes.

Quiche met Breydelspek, witlof, rode paprika en schapenplattekaas


Ingrediënten


  • 400 g witlof
  • 150 g Breydelspek
  • 50 g rode paprika
  • 1 vel bladerdeeg
  • olijfolie
  • 150 ml slagroom 40%
  • 150 ml volle melk
  • 5 eieren
  • cayennepeper en zout
  • 2 el peterselie, grof gehakt
  • 200 g schapenplattekaas
  • Bakbonen

 

Bereiding:

 

Snijd het witlof fijn en stoof aan gedurende 2 minuten. Laat het witlof uitlekken op een theedoek om het overtollig vocht op te nemen. Je kan dit het best een halfuurtje van tevoren doen.

Snijd het Breydelspek en de paprika in kleine dobbelsteentjes.

Druppel een beetje olie in een bakvorm en leg er bakpapier in. Schik het bladerdeeg op het bakpapier en beleg opnieuw met bakpapier. Schik hierop bakbonen en bak het bladerdeeg blind gedurende ca. 15 minuten. Verwijder de bakbonen en het papier. Laat het bladerdeeg afkoelen.

Klop de room, de melk en eieren goed los. Kruid af met cayennepeper en zout.

Schik het witlof op de bladerdeegbodem. Leg hierop de paprika- en Breydelspekblokjes en de

peterselie. Giet hierover het eiermengsel en schik bovenaan de stukjes zachte schapenplattekaas.

Bak de quiche in de oven op 170 °C gedurende 36 minuten. Laat de quiche één nacht afkoelen en haal uit de vorm.

Blog

Bekijk alle blogberichten  >