MENU

6 lekkere weetjes over schenkel

Met het gure winterweer dat voor de deur staat, is er niets lekkerders dan een ferme hutsepot of een rijkelijke zuurkoolschotel. Dé ster van beide gerechten is zonder twijfel de schenkel. Zeker als je je gerechten bereidt met de overheerlijke Breydelschenkel. Uniek gebakken, lekker kruidig. Zoals je onze producten kent. Hoe dan ook, we schenken graag klare wijn over onze heerlijke Breydelschenkel. Schuif aan!

 

1. Schenkel is afkomstig van de poot van het varken

De schenkel is een stuk vlees dat afkomstig is uit de poten van onze Breydelvarkens. De Breydelschenkel is een achterschenkel. Da’s het deel van de achterpoot onder de bil. Om écht exact te zijn, gaat het over het gewricht tussen de poot en de achterbil van het varken. Het zou zo een quizvraag kunnen zijn.

 

2. Schenkel is een kuitenbijter

Door z’n populariteit heeft de schenkel een bijnaam ontwikkelt: de kuitenbijter.

Dé ster van dit gerecht is zonder twijfel de schenkel.
Naast de voor de hand liggende letterlijke betekenis, kan je het anderzijds figuurlijk bekijken. Met z’n 650 gram heb je aan een Breydelschenkel alleszins een hele kluif. Zalig toch?

 

 

3. Schenkel bestaat uit twee delen

Een schenkel herken je aan z’n kenmerkende onderdelen: een overheerlijk stukje varkensvlees én een stukje merg. Zij vormen immers een onafscheidelijk duo. De Breydelschenkel is daarenboven ambachtelijk vervaardigd met extra malse en sappige hammetjes als gevolg. Da’s genieten, zoveel is duidelijk.  

Schenkel wordt vaak gebruikt in stoofschotels en bouillons.

4. Manieren om schenkel te verwerken

Schenkel wordt vaak gebruikt in stoofschotels en bouillons. Door de schenkel te laten “trekken”, breng je ongelooflijk veel smaak in je gerecht. Denk aan een hutsepot of in combinatie met zuurkool. Hemels. Het grote voordeel van de Breydelschenkel is dat wij ze voor jou al hebben gebakken in onze authentieke oven. Zo blijft het bakverlies beperkt, en dat betekent meer smulplezier!

 

 

5. Smaakbeleving van de schenkel

Dé ster van de schenkel is naast het sappige varkensvlees, ongetwijfeld het stukje merg. Geef dat beenmerg voldoende tijd om z’n ding te doen en het maakt een gerecht rijk aan smaak. Voeg daarbij ongelooflijk mals vlees en je tovert een topper op je bord. Dankzij de geheime kruidenmix van Breydel krijgt de Breydelschenkel een extra dimensie die je gewoon MOET geproefd hebben.

6. Smullen van schenkel zonder zorgen

Wie de culinaire ontdekkingstocht wil aanvangen, heeft overschot van gelijk. De smaakbeleving van een schenkel is meer dan de moeite, om nog maar van onze Breydelschenkel te zwijgen. Het is bovendien een zeer mager stuk varkensvlees. En da’s handig meegenomen. Zo kan jij van een Breydelschenkel genieten zonder calorieën te tellen.

Blog

Bekijk alle blogberichten  >