MENU

Top vleesbrood? Da’s Breydelvleesbrood!

Hunker je naar pure nostalgie op je bord of tussen je boterham? Dan is een sneetje Breydelvleesbrood wat je zoekt. Of je het nu kent als gehaktbrood, vleesbrood of fricandon, onze versie, het Breydelvleesbrood dus, is een weergaloze smaakbom. Je moet het proeven om het te geloven. We dompelen je graag onder in de wondere wereld van het vleesbrood. Zo weet je perfect welk vlees je in de kuip hebt bij je volgende bezoek aan de supermarkt of de slager-traiteur in je buurt.

Vleesbrood, een klassieker in de Belgische keuken

Vleesbrood is niet alleen zalig als toespijs tussen de boterham, evenzeer dik gesneden en lekker warm, met wat krieken, mmm … Een echte oerklassieker. Het Breydelvleesbrood leent zich voor allerlei bereidingen, dankzij de ambachtelijke manier waarop het bereid wordt. Zo wordt hij, net zoals onze Breydelham bijvoorbeeld, gebakken in onze authentieke oven.

Vleesbrood, een klassieker in de Belgische keuken.

Verrassend uitpakken met vleesbrood

Vleesbrood kent een zeer rijke geschiedenis. Het verhaal doet zelfs de ronde dat Paus Leo X er speciaal naar zou gevraagd hebben. Altijd al afgevraagd waar het woord fricandon vandaan komt? Het is afgeleid van het oud Provençaals en betekent: iets dat zeer lekker is om te eten. En laat dat nét de ideale omschrijving zijn van ons Breydelvleesbrood.


Verrassend uitpakken met vleesbrood.

Smaakvol vleesbrood

Varkensgehakt is al-tijd een voltreffer. Zeker als je aan je recept voor vleesbrood andere overheerlijke ingrediënten toevoegt!

 

  1. Breydelvleesbrood met kaas

    Gehaktbrood met kaas is een combinatie die altijd smaakt. In blokjes gesneden of in sneetjes tussen de boterham, vleesbrood is een lekkernij waar je van wil blijven eten. Je kan het ook opwarmen, de kaas smelt dan in het vlees en zorgt voor een unieke smaak. Zeker proberen!

  2. Breydelvleesbrood met mosterd

    Een echte specialiteit! De bereiding voor dit vleesbrood is uiteraard gelijkaardig, maar we voegen overheerlijke Gentse Tierenteyn mosterd toe. En of dat een extra dimensie geeft aan het smakenpalet! Ideaal bij een fris lokaal biertje als aperitiefhapje of dik gesneden in de oven! Echt de moeite.

  3. Breydelvleesbrood met crispy ajuin

    We verrijken het traditionele recept van ons vleesbrood met stukjes gebakken ajuin. De zachte ajuintoets zorgt voor wat pit in het vleesbrood en vooral voor tonnen karakter. Heerlijk tussen een broodje. Je lunch zal nooit meer hetzelfde zijn.
Je merkt het, met het Breydelvleesbrood is je broodje snel gebakken. En lekker, vooral dat laatste. Rep je naar je lokale Delhaize, OKay, Carrefour, Spar of de betere slager-traiteur in je buurt. You can thank us later.

Blog

Bekijk alle blogberichten  >