MENU

Hapjes met ham

Apero’clock! Voor sommigen onder ons is het aperitief het leukste deel van de maaltijd. Want geef nu toe, zo’n overvloed aan overheerlijke teasers, verrassende combinaties en dat gevoel van “ik wil nog!”, dat is toch echt je eetfestijn starten met een knaller. En wie aperitief zegt, zegt ook belachelijk veel mogelijkheden. Variëren is een essentieel onderdeel. Op een krokant toastje, in een glaasje of gewoon op een degustatielepel, bij een aperitief kan het al-le-maal. Bij Breydel zijn we grote fan van deze hapjes happening. Hapjes met ham scoren natuurlijk altijd, maar ook al onze andere producten hebben een hoog apero-gehalte. Breydel geeft graag z'n culinaire kijk op jouw ideale aperitief. Misschien geeft het je wel inspiratie voor je feestmenu of gewoon voor je volgende familiebijeenkomst. Geniet ervan.

 

Ok. But first apéro!

Creatief met hapjes met ham

Ham is een dankbaar ingrediënt in heel wat bereidingen. Er zijn tal van recepten met ham terug te vinden. Zo ook in ons Breydelreceptenboek op de website. Hapjes met ham zorgen er alleszins voor dat je je creativiteit de vrije loop kunt laten. De moeilijkheidsgraad wisselt van beginner tot expert. In die laatste categorie valt zeker ons recept voor een espuma van Breydelham & Roquefortkaas. Door de pittigheid van de kaas en het gekende ovengebakken karakter van de ham (Breydelham, of wat had je gedacht?) is dit een prima combinatie om mee uit te pakken.

Creatief met hapjes met ham.

Klassieke toppers met ham

Aperitiefhapjes met ham hoeven zeker niet altijd even complex te zijn. Je kan ook gewoon een heerlijk sneetje Breydelham nemen en het besmeren met wat kruidenkaas. Eventueel nog een stukje augurk of een blaadje spinazie in het midden, de ham oprollen en klaar! Fan van het stevigere werk? Gebruik dan een wrap en wrijf deze in met diezelfde kruidenkaas. Alweer een sneetje van je favoriete beenham erop, oprollen, in stukjes snijden, en het Breydelfeest is compleet. Of maak gewoon een eenvoudig bladerdeeghapje met stukjes Breydelham. Een nieuwe trend is het maken van een miniversie van bekende snelle snacks. Een kleine croque monsieur met ham en kaas til je op een hoger niveau dankzij Breydelham en een Vlaamse kaas. Of ga voor een minihamburger. Meng zeker wat stukjes ham tussen je gehakt en werk af met wat Breydelspek en huisgemaakte barbecuesaus. Of kies voor de Breydelburger, nog zo’n topper. Dankzij de kenmerkende ovengebakken smaak van Breydel is het een echte smaakbom.

Hapjes met ham scoren natuurlijk altijd, maar ook al onze andere producten hebben een hoog apero-gehalte.

Maak het jezelf gemakkelijk met hapjes met ham

Niet zo een keukenprins(es)? Ook daar kunnen we bij Breydel weg mee. Ons assortiment bevat heel wat makkelijk te gebruiken producten zodat jij je meer op je gasten kan concentreren. Zo hebben we een overheerlijke mousse van ham, de Breydelhammousse. Die moet je gewoon geproefd hebben. Je kan hem gebruiken voor toastjes of gewoon op een lepel. Maar ook in zakouskis of in bladerdeeghapjes is deze lekkernij van ham een echte winner. Of wat dacht je van de alom geprezen Breydelhamkroket? Toefje mosterd daarbij en klaar. Nog een blaadje rucola ernaast en je hebt een aperitiefhapje dat Instagram-waardig is. Of moeten we zeggen Instaham-waardig?!

Blog

Bekijk alle blogberichten  >