MENU

Breydelham eten tijdens je zwangerschap

Als zwangere vrouw draag je heel wat verantwoordelijkheid. Tijdens deze 9 intense maanden zit je constant met enkele prangende vragen. Dé hamvraag is vaak: “Hoe zit het met ham tijdens een zwangerschap?”. Als échte Breydelfan is het dan ook belangrijk om te weten dat Breydelham een veilige keuze is. Zo kan je met een gerust hart je buikje rond eten. Naast onze felicitaties bezorgen we je graag alle informatie die je hierover moet hebben.

Ham tijdens de zwangerschap als onderdeel van een gevarieerd dieet

 

Niets zo lekker als een sneetje charcuterie! Als je zwanger bent kan je ervan genieten tijdens het aperitief. Of wat dacht je van een heerlijke koude schotel met ham? Tijdens een zwangerschap zijn vrouwen echter extra op hun hoede. Het belangrijkste om te onthouden, is dat een gezonde leefstijl zowel voor mama als voor kind van belang is. Daarbij hoort dan ook gezonde voeding. Vroeger werd al eens gezegd dat je moest eten voor twee, maar dat is ondertussen volledig achterhaald. Ook diëten is uit den boze.

Dankzij een gevarieerde maaltijd krijgen mama én kind alle voedingsstoffen die ze beide nodig hebben. Je hoeft dus zeker het kind met het badwater niet weg te gooien en je geliefkoosde stukje ham tijdens je zwangerschap over te slaan.

Geen risico op toxoplasmose door ham tijdens je zwangerschap

 

Om direct met de deur in huis te vallen: ham eten tijdens je zwangerschap zorgt niet voor toxoplasmose! Breydelham is correct bereid volgens de authentieke regels van de kunst, dus kán het gewoon niet besmet zijn. Toxoplasmose is een ziekte die te wijten is aan een parasiet die aanwezig is in aarde, bevuilde groenten of besmet vlees. Vooral voedsel dat niet of weinig gekookt werd, zorgt voor een verhoogde kans tot besmetting. Door, in dit geval, het varkensvlees te verhitten, wordt het voedsel veilig. Wist je trouwens dat je ook immuun kan zijn voor toxoplasmose? Laat je zeker testen in het begin van je zwangere periode. Dan kan je zonder zorgen genieten van je sneetjes ham tijdens je zwangerschap.

Om direct met de deur in huis te vallen: ham eten tijdens je zwangerschap zorgt niet voor toxoplasmose!

Snelle consumptie van ham tijdens een zwangerschap

 

Een ander risico bij bepaalde vleeswaren tijdens de zwangerschap vindt zijn oorsprong bij de listeriabacterie. Echter, door je ham tijdens een zwangerschap niet te lang geopend te bewaren, maar lekker snel op te eten, hoef je je nergens zorgen over te maken. Ham is dus tijdens je zwangerschap ook koud veilig te eten. Wat dus wel sterk af te raden valt, is rauw of weinig gebakken vlees te eten. Dat potje américain laat je dus beter aan je partner.

Zorgeloos ham eten tijdens een zwangerschap

Laat ons dus duidelijk zijn: genieten van gekookte vleeswaren, zoals ham, tijdens de zwangerschap is meer dan oké! Het gaat over alle vleeswaren die gekookt, gebraden of gebakken zijn. Gebraden vleesbrood, beenham, noem maar op. Ook gerookt spek tijdens je zwangerschap verorberen is prima. Zolang je het maar in de koelkast bewaart bij een temperatuur van 4°C en het vlees niet langer dan vier dagen na opening bewaart, kan je blijven genieten. Als afsluiter: sluit je verpakking altijd goed af om kruisbestuiving te voorkomen. Better safe than sorry.

Maak je dus vooral niet te veel zorgen en probeer van alle kleine momenten tijdens én na je zwangerschap te genieten. Het hele Breydelteam wenst jou, je partner én de toekomstige Breydelfan het allerbeste toe!

Blog

Bekijk alle blogberichten  >