MENU

Broodbeleg zonder brood

Broodbeleg bestaat in allerlei soorten en smaken. Door te variëren met spreads en sneetjes maak je van elke lunch een lekkere én evenwichtige maaltijd. Je kan bovendien het broodbeleg op andere manieren gebruiken. Het hoeft zeker niet altijd op een klassieke boterham te liggen. Wij geven je enkele interessante broodbelegrecepten om mee uit te pakken. Of om in te pakken, voor je lunchpakket. Droom weg bij deze verrassende manieren om de Breydelproducten te verorberen. Als broodbeleg, maar dan anders.

Lekker zo, broodbeleg op een cracker!

Broodloos broodbeleg in je brooddoos. Het is een echte trend geworden, zeker onder de foodies die snel willen afvallen. Daardoor is het aanbod aan broodvervangers de laatste jaren alleen maar groter en rijker geworden. Denk dus niet langer aan die traditionele cracotte, maar bijvoorbeeld aan een ietwat dikkere cracker met sesamzaadjes. Beleg deze met een stukje ovengebakken Breydelspek of een stukje Breydelvleesbrood. Onze variant met mosterd is echt overheerlijk op een krokante cracker.

 

 

Broodbeleg op een andere manier? It’s a wrap.

Broodbeleg kan je natuurlijk ook verwerken in een klassieke wrap. Bak de wrap kort op een grillplaat en maak hem zo extra krokant. Of wat dacht je van wat broodbeleg in een wrap van sla? Breek wat grote bladeren van een krop sla en gebruik deze als wrap. Beetje hummus of vers gemaakte aubergine-spread erop en afwerken met een heerlijk sneetje ovengebakken Breydelham. Een andere optie is de oerklassieker van ons bomma: een blaadje rauw witloof met Breydelhammousse! Ook dat is nostalgisch genieten van broodbeleg. Versnijd wat Breydelham in blokjes, maak je eigen Breydelhamsalade en begin maar al te dippen!

Broodbeleg bestaat in allerlei soorten en smaken.
Broodbeleg is meer dan een verplicht nummertje op een boterham.

Simpelweg broodbeleg

Broodbeleg is meer dan een verplicht nummertje op een boterham. Je kan met overheerlijk, ambachtelijk broodbeleg enkele zalige (én eenvoudige) recepten op tafel toveren. Nog een extra voorbeeldje nodig? Wikkel dan wat kip, Breydelspek, groentjes en currydressing in een volkoren wrap en je waant je onmiddellijk in het lunchparadijs. Ook de combinatie van gerookte zalm en Breydelspek is verrassend! Of gewoon, een sneetje Breydelham oprollen en oppeuzelen. Zo kan je de unieke overheerlijke smaak Breydel proeven. Het leven kan schoon zijn!

Blog

Bekijk alle blogberichten  >