Ballotine van kalkoen met Breydelhampaté
Type gerecht
Aperitief
Seizoen
Winter, Herfst
Ingrediënten
2 kalkoenfilets
200 g Breydelhampaté
1 eetlepel gebroken hazelnoten
1 eetlepel gebroken en gepelde pistaches
peper en zout
50 g gesmolten boter
100 g boter, in klontjes
600 g krielaardappelen
grof zeezout
250 ml kalfsfond
50 ml rode wijn
1 eetlepel mosterdzaad
½ takje rozemarijn
1 bosje waterkers
2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Snijd de kalkoenfilets doormidden en beleg ze met de paté, de hazelnoten en pistaches. Plooi de kalkoen dicht en kruid af met peper en zout. Besmeer de kalkoen met gesmolten boter, rol de kalkoenop en span ze op in een dubbele laag aluminiumfolie.
Gaar de aardappelen in de schil, op een laag vuur met grof zeezout.
Laat de ballotine in de oven op 200 °C garen gedurende ongeveer 25 minuten.
Laat de kalfsfond met de rode wijn en mosterdzaad inkoken tot de zaadjes gaar zijn. Werk af met de klontjes koude boter. Kruid enkel af met peper.
Bak de krieltjes even kort aan met de rozemarijn in olijfolie alvorens te serveren.
Neem de ballotine uit de folie en snijd hem schuin in plakken. Schik enkele plakjes ballotine en krielaardappelen op het bord. Nappeer het vlees met de kalfsjus. Serveer met waterkers.
Stuur je recept in >