Pasta met Breydel-oogballen
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Herfst
Ingrediënten
400 g spaghetti
400 g Breydeltapasballetjes
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes look, geperst
500 gr tomatenblokjes, uit blik
50 ml balsamicoazijn
1 el spaghettikruiden
1 el Provençaalse kruiden
10 kleine mozzarellaballetjes, in plakjes gesneden
4 zwarte olijven, in schijfjes gesneden
enkele takjes verse oregano
peper - zout
olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de pasta gaar, in licht gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de Breydeltapasballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de balletjes gedurende 10 minuten in de oven.
Stoof de look en ui aan in een kookpot met olijfolie en blus met de tomatenblokjes. Kruid de saus naar smaak met peper en zout en voeg de spaghettikruiden, Provençaalse kruiden en balsamicoazijn toe. Laat de saus pruttelen op een laag vuurtje gedurende 10 minuten.
Leg op elk Breydeltapasballetje een plakje mozzarella met een schijfje olijf en zet ze nog 1 minuut terug in de oven tot de kaas net gesmolten is.
Giet de pasta af en meng deze onder de tomatensaus. Draai de pasta op en verdeel de over de borden. Verspreid de gehaktballen tussen de pasta en serveer met verse oregano.