Avocadohapje met Breydelspek en scampi
Type gerecht
Aperitief
Seizoen
Lente, Zomer
Ingrediënten
Voor de guacamole:
2 avocado’s
4 eetlepels zure room
¼ theelepel komijn
Sap van ½ limoen
Peper en zout
Voor het tomatenmengsel:
2 romatomaten, pitjes verwijderd en in kleine blokjes gesneden
2 eetlepels chili olie
Sap van ½ limoen
Enkele takjes koriander
Peper en zout
4 scampi’s, ontdooid en schoongemaakt, behalve staartje
4 sneetjes Breydelspek
Olijfolie
Peper
Bereidingswijze
Meng de ingrediënten voor de guacamole en prak fijn.
Meng de ingrediënten voor het tomatenmengsel.
Omwikkel de scampi’s met een plakje spek en bak ze goudbruin in een pan met wat olijfolie.
Prik ze op een houten prikker.
Vul 4 glaasjes met de guacamole en erbovenop wat van het tomatenmengsel.
Leg de prikker met de spekscampi op de rand van het glaasje.
Werk af met wat peper en een blaadje koriander. Stuur je recept in >