Breydel vol-au-vent met frietjes
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Winter, Lente, Zomer, Herfst
Ingrediënten
4 vidé’s
4 dikke sneden Breydelham (400 g)
200 g kalfs/varkensgehakt
100 g gemalen gruyèrekaas
40 g boter
60 g bloem
1/2 l kippenfond
1/2 l volle melk
1 bakje Parijse champignons (witte)
1/2 citroen
1/2 botje dragon
Peper en zout
Bereidingswijze
Maak kleine gehaktballetjes, kook die 3 minuten in de kippenfond, daarna haal je de balletjes eruit.
Snijd de Breydelham in blokjes en de champignons in 4.
Voeg de halve citroen toe aan de fond en kook de champignons hier kort in aan. Haal ze er nadien uit.
Smelt de boter, voeg al roerend de bloem toe. Voeg geleidelijk de koude melk toe, daarna de kippenfond. Laat even pruttelen.
Voeg de kaas toe.
Als laatste voeg je de Breydelham, de gehaktballetjes en de champignons toe.
Kruid af met peper en zout. Hak de dragonblaadjes fijn, voeg ze toe en meng goed.
Warm de vidé’s 10 minuten op in een voorverwarmde oven van 170°C. Vul de warme vidé’s met de vulling.
Stuur je recept in >