Gegrilde scampi met Breydelspek, zongedroogde tomaat en kruidenboter
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Lente, Zomer
Ingrediënten
12 scampi maat 16/20
12 blokjes Breydelspek 2cm/3cm
12 teentjes look, ongepeld
12 zongedroogde tomaten
4 brochettestokjes
Barbecuekruiden naar keuze
Voor de kruidenboter:
250 g boter
50 g gesnipperde ui
50 g geperste look
50 g verse tuinkruiden, fijn gesneden
5 druppels tabasco
1 mespuntje madras kerrie (curry)
Pezo
Bereidingswijze
Breng de boter op kamertemperatuur.
Steek de scampi en het Breydelspek op een spies samen met de lookteentjes en de tomaatjes.
Bestrijk deze spies met een beetje olie of marinade, kruid met barbecuekruiden.
Rooster de spiesjes kort op de barbecue (maximum 5 minuten).
Serveer met de gesmolten kruidenboter en stokbrood.
Stuur je recept in >