Pannenkoek met Breydelspek
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Winter, Lente, Zomer, Herfst
Ingrediënten
1/2 portie pannenkoekenbeslag
10-12 sneetjes Breydelspek
4 trostomaten
1 grote ui
200 gr geraspte kaas
boter
Bereidingswijze
Maak de ui schoon en snij in ringen.
Verhit wat boter in een pan en fruit daarin de ui zachtjes aan tot ze zacht en glazig zijn. Haal de pan van het vuur.
Snij de tomaat in plakjes.
Smelt wat boter in een pan en leg 2 sneetjes Breydelspek in de pan. Leg er een paar plakjes tomaat bij en verdeel er wat uienringen over.
Bestrooi het geheel met flink wat kaas en giet er ruim pannenkoekenbeslag over. Laat het beslag zachtjes stollen, keer de pannenkoek om als het beslag helemaal droog is & bak de bovenzijde gaar en bruin.
Leg de pannenkoek op een bord & serveer!
Stuur je recept in >