Asperges gemarineerd met vanilleolie, warmgerookte kwartel en Breydelspek
Type gerecht
Voorgerecht
Seizoen
Lente
Calorieën
563.15 kcal/persoon
Ingrediënten
8 asperges
50 g boter
4 grote kwartelfilets
4 sneetjes Breydelspek (fijn gesneden) - tandenstokers
2 el sushiazijn
1/2 botje platte peterselie
1 el sesamzaad + zout
Voor de vanilleolie:
1/2 l olijfolie
1 vanillestok
Bereidingswijze
Snijd het vanillestokje in twee, haal het merg eruit, doe alles in een pan. Giet er de oljifolie bij, verwarm zachtjes. Zet het vuur uit en laat de olie zo lang mogelijk trekken.
Wikkel de kwartelfilet in het Breydelspek, steek er een tandenstoker in. Kleur ze kort met wat boter in de pan. Kruid met peper en zout.
Laat ze 6 minuten roken in een rookdoos op een zacht vuur.
Snijd ze voor het doorgeven in twee. Schil de asperges en kook 6 asperges beetgaar in gezouten water, snijd ze in 4.
Bij het doorgeven kort bakken in boter, extra bijkruiden met zeezout. Schil de 2 rauwe asperges in lange slierten.
Maak een vinaigrette van 4 el vanilleolie, 2 el sushiazijn en de fijngesneden platte peterselie. Rooster de sesamzaadjes in een pan.
Voeg de helft van de vinaigrette bij de aspergeslierten.
Presentatie: Vorm 2 stapeltjes van 3 asperges, leg daarop de gemarineerde rauwe asperges en schuin daarop de gerookte kwartelfilet. Rondom lepel je een beetje vinaigrette. Bestrooi met sesamzaadjes.
Stuur je recept in >