Aardappelbolletjes met Breydelspek en kaas
Type gerecht
Aperitief
Seizoen
Lente
Ingrediënten
250 g bloemige aardappelen
60 g Parmezaanse kaas
50 g gehakt Breydelspek
1 ei
1 el gehakte peterselie
50 g boter
75 g bloem
1 dl water
Peper, zout
Bereidingswijze
Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water. Plet de gekookte aardappelen. Bereid een klassiek soezendeeg: breng water en boter aan de kook met een snuifje zout.
Voeg de bloem toe en laat drogen op een hoog vuur. Roer het ei er onder.
Meng het deeg met de kaas, de peterselie, het Breydelspek en de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout.
Draai quenellen van het beslag en bak krokant in zuivere olie van 180°. Laat uitlekken op een keukenpapier.
Stuur je recept in >