Aardappelblini's met Breydelham, salade van knolselder en appel
Type gerecht
Aperitief
Seizoen
Lente
Calorieën
148.00 kcal/persoon
Ingrediënten
250 g bloemig kokende aardappelen
2 sneetjes Breydelham
40 g knolselder
40 g groene appel
1 eierdooier
10 g room
10 g boter
10 g bloem
Peper, zout
1 el mayonaise
Bereidingswijze
Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water, giet ze af en plet de gekookte aardappelen. Meng dit met de eierdooier, de boter, de room en de bloem. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de knolselder en appel in flinterdunne reepjes en meng met de mayonaise. Verwarm een beetje boter in een pan en doe er enkele lepels puree in.
Zorg er voor dat de lepels puree ver genoeg uit elkaar liggen.
Bak ze goudbruin tot pannenkoekjes en haal ze voorzichtig uit de pan. Schik de blini’s op borden en werk af met Breydelham en de salade.
Stuur je recept in >