Scampi in een jasje van Breydelspek met tomatensalsa
Type gerecht
Voorgerecht
Seizoen
Zomer
Calorieën
233.00 kcal/persoon
Ingrediënten
20 scampi’s
20 dunne sneetjes Breydelspek
4 citroengrasstengels
Voor de salsa:
4 tomaten
1 rode ui
1 groene paprika
Sap van 1 citroen
1 dl witte wijn
1 theelepel komijnzaad
2 el gehakte verse koriander
Bereidingswijze
Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal, wikkel ze in een sneetje Breydelspek en steek ze op een citroengrasstengel.
Pel de tomaten, haal de aadjes er uit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snipper de rode ui en de paprika fijn en meng alles met het citroensap, de witte wijn, de komijnzaadjes en de gehakte koriander.
Gril de scampi’s gedurende 5 minuutjes op een barbecue of in een grillpan. Serveer met de salsa en eventueel een beetje rijst of pasta.
Stuur je recept in >