Pita met tomaten en Breydelvleesbrood
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Winter, Lente, Zomer, Herfst
Ingrediënten
4 pitabroodjes
1 Breydelvleesbrood (met mosterd of kaas)
Voor de gekonfijte tomaten:
12 kerstomaatjes
1 rode ui ultrafijn gesneden
Verse tijmblaadjes
Olijfolie
Zwarte peper
Zeezout
Citroenzestes en sap van 1 citroen
Ouzo
Bereidingswijze
Maak de gekonfijte tomaatjes: Kook de olijfolie op met de tijm, citroensap en zestes en de Ouzo. Neem van het vuur en leg er de gehalveerde tomaatjes en fijngesneden rode ajuin in. Laat afkoelen.
De broodjes: Warm de pitabroodjes en snijd doormidden. Snijd het Breydelvleesbrood in fijne plakjes.
Presentatie: Schik Breydelvleesbrood en kerstomaatjes in het geopende pitabroodje.
Stuur je recept in >