MENU

Recept

Hertefilet met persilade van noten, zalf van pastinaak en zoete aardappel

4 personen
30 - 60 min

Type gerecht

Hoofdgerecht

Seizoen

Herfst

Calorieën

1 022.00 kcal/persoon

Ingrediënten

4 hertencoteletten
4 dikke sneden Breydelspek
Champignonmengeling
4 zoete aardappels
4 peertjes
¼ l rode wijn
100 gr suiker
3 kruidnagels
Enkele laurierblaadjes
1 pastinaak
Room
Noten
Peterselie
Wildfond
Look
Sjalot
Peper, zout

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Kuis het vlees op, snijd in stukken, kruid goed en bak in wat goede boter.

 

De persillade: Plet de noten, snijd de peterselie heel fijn en meng samen met de mosterd en boter tot een homogene massa. Smeer het gebraden vlees in met de persillade en bak af in de oven.

 

De zalf van pastinaak: Schil de pastinaak, snijd in stukjes en kook gaar in gezouten water. Giet af, mix en werk op met wat boter en kruiden.

 

De garnituur: Schil de peertjes, halveer ze en verwijder het klokhuis. Doe alles in een kom, strooi de suiker er over samen met rode wijn en 2 dl water.

 

Doe er (naar eigen smaak) kruidnagels en een laurierblaadje bij en stoof op een zacht vuurtje gaar (afhankelijk van het soort peren, tussen een half en anderhalf uur). Kook de zoete aardappels gaar, pureer en werk af met een klontje boter.

 

De saus: Deglaceer de braadpan waarin u het vlees gebakken heeft met cognac, wildfond, room en peper.

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >