MENU

Recept

Pladijsfilet omwikkeld met Breydelspek en groene kruiden

4 personen
< 30 min

Type gerecht

Voorgerecht

Seizoen

Herfst

Calorieën

316.15 kcal/persoon

Ingrediënten

4 pladijsfilets (niet te groot)
Mengsel van groene kruiden (platte peterselie, dragon en munt)
Zeste en sap van ½ citroen
4 sneetjes Breydelspek
Jonge spinazie
Look
Olijfolie
2 tomaten
Witte wijn – kippenbouillon
Scheutje room
Voor het Parmezaankoekje:
4 el Parmezaanse kaas
Tijm

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Halveer de pladijsfilets in de lengte. Wrijf ze in met citroensap, zeste van citroen en de kruiden.

 

Leg er de sneetjes Breydelspek op en rol ze op. Prik vast met een tandenstoker.

 

Schroei ze dicht in een pan en gaar verder in de oven op 180 °C gedurende 7 minuten.

 

Leg de Parmezaanse kaas op bakpapier en strijk open.

 

Bestrooi met de tijm en bak gedurende 4 minuten in een hete oven.

 

Bak de spinazie kort aan in hete olie met de versnipperde look. Kruid met peper, zout en voeg een scheutje witte wijn en de kippenbouillon toe.

 

Laat kort koken en voeg scheutje room toe. Laat even indikken.

 

Pel de tomaten, verwijder de pitten en snijd het tomatenvlees in blokjes. Serveer de pladijsrol op de spinazie. Werk af met blokjes tomaat en het Parmezaankoekje.

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >