Pladijsfilet omwikkeld met Breydelspek en groene kruiden
Type gerecht
Voorgerecht
Seizoen
Herfst
Calorieën
316.15 kcal/persoon
Ingrediënten
4 pladijsfilets (niet te groot)
Mengsel van groene kruiden (platte peterselie, dragon en munt)
Zeste en sap van ½ citroen
4 sneetjes Breydelspek
Jonge spinazie
Look
Olijfolie
2 tomaten
Witte wijn – kippenbouillon
Scheutje room
Voor het Parmezaankoekje:
4 el Parmezaanse kaas
Tijm
Bereidingswijze
Halveer de pladijsfilets in de lengte. Wrijf ze in met citroensap, zeste van citroen en de kruiden.
Leg er de sneetjes Breydelspek op en rol ze op. Prik vast met een tandenstoker.
Schroei ze dicht in een pan en gaar verder in de oven op 180 °C gedurende 7 minuten.
Leg de Parmezaanse kaas op bakpapier en strijk open.
Bestrooi met de tijm en bak gedurende 4 minuten in een hete oven.
Bak de spinazie kort aan in hete olie met de versnipperde look. Kruid met peper, zout en voeg een scheutje witte wijn en de kippenbouillon toe.
Laat kort koken en voeg scheutje room toe. Laat even indikken.
Pel de tomaten, verwijder de pitten en snijd het tomatenvlees in blokjes. Serveer de pladijsrol op de spinazie. Werk af met blokjes tomaat en het Parmezaankoekje.
Stuur je recept in >