MENU

Recept

Ministrone met Breydelgrissini's (Thermomix)

6 personen
30 - 60 min

Type gerecht

Voorgerecht

Seizoen

Herfst

Ingrediënten

1 ui, in 4 gesneden
2 teentjes knoflook
30 g olijfolie
1 wortel, in stukken gesneden
3-tal bloemetjes van een bloemkool
1 aardappel, in stukken gesneden
60 g prinsessenboontjes, in gelijke stukjes geneden
1/2 courgette, in gelijke stukjes gesneden
400 g tomaten in blokjes (in blik of vers)
40 g tomatenpuree (geconcentreerd)
60 g doperwten
1 kg kippenbouillon
1 bouquet garni (peterseliestengels, tijm, laurier)
50 g vermicelli
Peper en zout
Voor de afwerking:

6 grissini’s
Groene pesto
6 sneetjes Breydelham

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Doe de ui en de look in de beker en hak, 3 sec / snelheid 5. Spatel naar beneden, voeg de olie toe en sauteer, 5 min / 120°C / snelheid 1. Voeg de wortel, aardappel en bloemkool toe en hak, 3 sec / snelheid 4.

 

Voeg de courgette, de prinsessenboontjes, het blik tomaten, de tomatenpuree, de doperwten en de kippenbouillon toe.

 

Sluit de beker en hang met een touwtje de bouquet garni in langs de opening van bovenaf en kook, 18 min. / 100°C / linksomdraaiend, snelheid 1.

 

Voeg na 12 minuten koken de vermicelli toe door de opening langs bovenaf.

 

Verwijder de bouquet garni en kruid af met peper en zout. Neem de Breydelham en wrijf die in met de groene pesto, wikkel ze rond de grissini’s en presenteer samen met de minestrone.

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >