Ceasarsalade met Breydelspek
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Winter, Lente, Zomer, Herfst
Calorieën
589.00 kcal/persoon
Ingrediënten
1 ei
1 teentje look (fijngehakt)
1 ansjovis
1/4 theelepel worcestersaus
Sap van 1 limoen
1/2 el graan-mosterd
2 dl olijfolie
10 g boter
4 dikke sneden brood in blokjes gesneden
4 sneetjes Breydelspek van een 0,5 cm dik en in blokjes gesneden
1 krop ijsbergsla (gewassen en fijngesneden)
2 kipfilets in reepjes gesneden
150 g Parmezaanse kaas in schilfers gesneden
Bereidingswijze
Pureer voor de dressing de look, ei, ansjovis, worcestersaus, limoensap en mosterd met de mixer.
Voeg er in een dun straaltje 180 ml olijfolie bij. Breng op smaak met peper en zout.
Bak in een hete pan met wat boter de kip en het Breydelspek.
Bak in een andere pan de blokjes brood in de rest van de olijfolie. Meng de sla met de dressing en de kaas. Doe er het spek, de kip en de croutons over.
Stuur je recept in >