MENU

Recept

Ceasarsalade met Breydelspek

4 personen
< 30 min

Type gerecht

Hoofdgerecht

Seizoen

Winter, Lente, Zomer, Herfst

Calorieën

589.00 kcal/persoon

Ingrediënten

1 ei
1 teentje look (fijngehakt)
1 ansjovis
1/4 theelepel worcestersaus
Sap van 1 limoen
1/2 el graan-mosterd
2 dl olijfolie
10 g boter
4 dikke sneden brood in blokjes gesneden
4 sneetjes Breydelspek van een 0,5 cm dik en in blokjes gesneden
1 krop ijsbergsla (gewassen en fijngesneden)
2 kipfilets in reepjes gesneden
150 g Parmezaanse kaas in schilfers gesneden

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Pureer voor de dressing de look, ei, ansjovis, worcestersaus, limoensap en mosterd met de mixer.

 

Voeg er in een dun straaltje 180 ml olijfolie bij. Breng op smaak met peper en zout.

 

Bak in een hete pan met wat boter de kip en het Breydelspek.

 

Bak in een andere pan de blokjes brood in de rest van de olijfolie. Meng de sla met de dressing en de kaas. Doe er het spek, de kip en de croutons over.

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >