Quiche met Breydelspek en savooikool
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Winter
Calorieën
485.00 kcal/persoon
Ingrediënten
1 rol bladerdeeg
300 g Breydelspek in blokjes
1/2 savooikool
5 dl room
6 eieren
Peper, zout
Nootmuskaat
Boter
Bereidingswijze
Snijd de savooikool in zeer fijne reepjes. Stoof de Breydelspekblokjes even aan en laat ze uitlekken en afkoelen.
Doe hetzelfde met de savooikool en kruid met peper en zout. Plaats het bladerdeeg in een ronde vorm en prik er gaatjes in met een vork.
Beleg met de savooikool en Breydelspek. Klop de eieren op, meng met de room en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet over de vulling tot dat alles onder staat.
Bak ongeveer 30 minuten op 200°C.
Prik er met een mes in om te kijken of de taart gaar is, indien er niets aan het mes blijft hangen is de quiche klaar.
TIP: Serveer in zeer kleine porties als tapas. Heerlijk als aperitiefhapje!!
Stuur je recept in >