MENU

Recept

Quiche met Breydelspek en savooikool

4 personen
30 - 60 min

Type gerecht

Hoofdgerecht

Seizoen

Winter

Calorieën

485.00 kcal/persoon

Ingrediënten

1 rol bladerdeeg
300 g Breydelspek in blokjes
1/2 savooikool
5 dl room
6 eieren
Peper, zout
Nootmuskaat
Boter

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Snijd de savooikool in zeer fijne reepjes. Stoof de Breydelspekblokjes even aan en laat ze uitlekken en afkoelen.

 

Doe hetzelfde met de savooikool en kruid met peper en zout. Plaats het bladerdeeg in een ronde vorm en prik er gaatjes in met een vork.

 

Beleg met de savooikool en Breydelspek. Klop de eieren op, meng met de room en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet over de vulling tot dat alles onder staat.

 

Bak ongeveer 30 minuten op 200°C.

 

Prik er met een mes in om te kijken of de taart gaar is, indien er niets aan het mes blijft hangen is de quiche klaar.

 

TIP: Serveer in zeer kleine porties als tapas. Heerlijk als aperitiefhapje!!

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >