Praline van Sint-Jakobsvrucht met Breydelspek, geplette aardappel en bieslook
Type gerecht
Voorgerecht
Seizoen
Herfst
Calorieën
372.00 kcal/persoon
Ingrediënten
8 Sint-Jacobsvruchten
8 sneetjes Breydelspek
250 g aardappelen
3 dl room
100 g boter
2 sjalotten
Bieslook
Peper, zout
Nootmuskaat
Bakboter of olijfolie
Peterselie
1 tomaat
2 dl witte wijn
Facultatief: 100 g vers gepelde garnalen
Bereidingswijze
Reinig de Sint-Jakobsnootjes en omwikkel ze met een fijn sneetje Breydelspek. Schil de aardappelen, kook ze gaar en plet ze.
Werk af met wat van de room, nootmuskaat, bieslook, peper en zout. Kook de sjalotten in met witte wijn en gemalen peper, voeg de room toe en klop op met 100 g boter.
Zeef tenslotte de saus. Bak de vispralines in wat boter en olijfolie, plaats eventueel eventjes in de oven. Schik alles mooi op een bord.
Stuur je recept in >