MENU

Recept

Pladijsfilet in jasje van Breydelspek vergezeld van zeekraal en spinazie

4 personen
< 30 min

Type gerecht

Voorgerecht

Seizoen

Winter, Lente, Zomer, Herfst

Ingrediënten

4 middelgrote pladijsfilets
Mengsel van dragon, munt en bladpeterselie
Zeste en sap van ½ citroen
4 sneetjes Breydelspek
Peper
Olijfolie
1 pakje zeekraal
1 pakje lamsoor (verkrijgbaar tussen maart en augustus, vervang dit in de winter door jonge spinazieblaadjes)
1 klein pakje zeewier
1/2 rode ui
1/2 teentje look (in fijne plakjes gesneden)
2-3 el rijstazijn
Zwarte peper
1 à 2 el olie

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Halveer de pladijsfilet in de lengte. Inwrijven met kruidenmengsel en zeste van de citroen. Doe wat citroensap over het Breydelspek. Leg de pladijs hierop en rol op zoals een sushi rol.

 

Schroei even dicht in de pan en laat verder garen in een voorverwarmde oven op 180°C voor 5 min. Spoel de zeekraal en lamsoor en droog in een keukenhanddoek. Verwijder de harde deeltjes.

 

Indien gewenst, kan je de zeekraal ook kort blancheren en laten schrikken in ijswater. Snijd de ui heel fijn.

 

Doe olijfolie in een wok en laat warm worden. Laat de ui en de look een halve minuut fruiten.

 

Opgelet: mag niet bruin worden! Bak de zeekraal en de lamsoor ongeveer 5 minuten, roer voortdurend.

 

Laat afkoelen. Meng het geheel met de rijstazijn en laat 30 minuten of langer marineren. Meng alles samen en werk af met peper. De salade kan je koud of lauw opdienen.

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >