Grootmoeders hutsepot met Breydelschenkel
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Winter
Calorieën
727.00 kcal/persoon
Ingrediënten
2 Breydelschenkels
1 snede Breydelspek van 1 cm in reepjes
1,5 l blanke fond
Peper & zout
4 sjalotten
1 teentje look
1 raap
1 wortel
1 schijf knolselder
150 g spruitjes
150 g broccoli
4 aardappelen
Kruidentuiltje
4 kleine braadworstjes
2 el druivenpitolie
1,5 l blanke fond
Peper, zout
Groenten:
4 sjalotten
1 teentje look
1 raap
1 wortel
1 schijf knolselder
150 g spruitjes
150 g savooikool
4 aardappelen
Verse kruiden
Een kruidentuiltje van tijm, laurier, peterseliestengels
Enkele takjes rozemarijn
1 koffielepel fijngehakte salieblaadjes
Peper, zout
Bereidingswijze
Snijd de sjalotten en de knoflook grof, kruid met peper en zout, stoof aan en bewaar. Bak daarna het Breydelspek en de Breydelschenkels. Haal het vlees uit de pan en bewaar.
Maak de aanbaksels los met de blanke fond en breng aan de kook.
Snijd de groenten in grote stukken maar laat de spruitjes heel.
Doe ze in een kookpot, overgiet met de blanke fond, de gebakken sjalot en de look. Voeg het kruidentuiltje toe. Laat onder gesloten deksel 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg nu het Breydelspek en de Breydelschenkels toe. Gaar nogmaals 20 tot 30 minuten.
Haal de Breydelschenkels uit de hutsepot en snijd in 2 grote stukken. Serveer onmiddellijk.
TIP: Maak hutsepot best een dag op voorhand klaar.
Stuur je recept in >