MENU

Recept

Grootmoeders hutsepot met Breydelschenkel

4 personen
30 - 60 min

Type gerecht

Hoofdgerecht

Seizoen

Winter

Calorieën

727.00 kcal/persoon

Ingrediënten

2 Breydelschenkels
1 snede Breydelspek van 1 cm in reepjes
1,5 l blanke fond
Peper & zout
4 sjalotten
1 teentje look
1 raap
1 wortel
1 schijf knolselder
150 g spruitjes
150 g broccoli
4 aardappelen
Kruidentuiltje
4 kleine braadworstjes
2 el druivenpitolie
1,5 l blanke fond
Peper, zout

Groenten:

4 sjalotten
1 teentje look
1 raap
1 wortel
1 schijf knolselder
150 g spruitjes
150 g savooikool
4 aardappelen

Verse kruiden

Een kruidentuiltje van tijm, laurier, peterseliestengels
Enkele takjes rozemarijn
1 koffielepel fijngehakte salieblaadjes
Peper, zout

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Snijd de sjalotten en de knoflook grof, kruid met peper en zout, stoof aan en bewaar. Bak daarna het Breydelspek en de Breydelschenkels. Haal het vlees uit de pan en bewaar.

 

Maak de aanbaksels los met de blanke fond en breng aan de kook.

 

Snijd de groenten in grote stukken maar laat de spruitjes heel.

 

Doe ze in een kookpot, overgiet met de blanke fond, de gebakken sjalot en de look. Voeg het kruidentuiltje toe. Laat onder gesloten deksel 10 minuten zachtjes pruttelen.

 

Voeg nu het Breydelspek en de Breydelschenkels toe. Gaar nogmaals 20 tot 30 minuten.

 

Haal de Breydelschenkels uit de hutsepot en snijd in 2 grote stukken. Serveer onmiddellijk.

 

TIP: Maak hutsepot best een dag op voorhand klaar.

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >