Parelhoen met cantharellen
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Herfst
Calorieën
871.00 kcal/persoon
Ingrediënten
4 filets van parelhoen uit de Landes
200 g Breydelspek
50 g ganzenleverpastei
100 g boter
1 grote ui, sjalotten
2 appelen Golden
Enkele cantharellen
2 dl rode porto
2 dl bruine gevogeltefond
½ l room
400 g puree van erwten
Peper, zout
Nootmuskaat
Bereidingswijze
Stoof de ui en de appelen aan in boter, blus met de porto en leng aan met de bruine gevogeltefond en de room. Laten indikken (naar smaak), mix en giet door een vergiet, kruid bij en houd warm.
Maak een half-om-half met de ganzenleverpastei en de boter en een scheutje cognac.
Braad de parelhoen in de oven in een schuimende boter. Bak de cantharellen met de gehakte sjalot aan in boter.
Meng de erwtjes met wat room, zout, peper en nootmuskaat onder de puree. Klop de saus op met de boter van ganzenleverpastei om ze te laten glanzen (niet laten koken).
Werk af met de erwtenmousse.
Stuur je recept in >