Stoofpotje van ree met Breydelspek en Sechuanpeper
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Herfst
Calorieën
714.00 kcal/persoon
Ingrediënten
1 kg stoofvlees van ree, in stukken
125 g boter + 50 g koude boter
150 g Breydelspek, in reepjes
150 g zilveruitjes
1 teentje knoflook, uit de knijper
1 el bloem
250 g champignons
7 dl rode wijn
2 dl wildfond
Bouquet garni (tijm, laurier, peterseliestengels, 1 takje groene selder)
Scheutje cognac
Peper, zout
40 g Sechuanpeper
Gehakte peterselie
Bereidingswijze
Kruid het vlees met peper en zout.
Verhit 100 g boter in een gietijzeren pan en bak er de stukken vlees en de Breydelspekreepjes in aan.
Doe er de schoongemaakte zilveruitjes bij en laat ze, samen met de knoflook, even meebakken.
Roer er de bloem door en doe er het bouquet garni bij. Giet er de wijn en de wildfond in scheutjes bij.
Laat het vlees in de oven op 150° in 2,5 uur zachtjes gaar worden. Bak de schoongemaakte champignons in een klontje boter en kruid ze met peper en zout.
Doe de Sechuanpeper in een vijzel (of in de pepermolen) en maal de korrels grof.
Verwijder het bouquet garni, schep het vlees uit de pan en houd warm.
Zeef de saus en werk deze af met een scheutje cognac en de Sechuanpeper. Monteer met de koude boter.
Doe het vlees met de champignons terug in de saus en werk het gerecht af met peterselie. Serveer met gekookte aardappelen en een witloofslaatje.
Stuur je recept in >