Hazerug met mosterdroomsaus, knolselderpuree en witloof gewikkeld in Breydelspek
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Herfst
Calorieën
1 046.00 kcal/persoon
Ingrediënten
2 ontvliesde hazeruggen
4 stuks witloof
4 sneetjes breydelspek
1 zakje veenbessen
250 à 500 g kristalsuiker (naar eigen smaak)
5 dl rode wijn
1/2 knolselder
4 aardappelen
Nootmuskaat
Peper, zout
Boter
25 cl room
15 cl wildfond
1 à 2 el mosterd
Jenever
Bereidingswijze
De knolselderpuree: Snijd de knolselder en aardappelen in gelijke blokjes en breng deze in gezouten water aan de kook. Giet af en pureer. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat, boter en een beetje room.
Het witloof: Snijd het harde gedeelte uit het witloof en bak deze kort aan in een beetje boter. Voeg een beetje water toe en laat verder koken onder het deksel op een matig vuur. Wikkel het gare witloof in het Breydelspek en bak bruin in een hete pan. Hou het witloof warm in een oven op 170°.
De hazerug: Verwijder het vet van de hazeruggen en bak ze aan elke zijde bruin. Hou de ruggen warm in de oven op 170°, afgedekt met folie.
De mosterdroomsaus: Giet het vet uit de braadpan en blus met de fond en de room en kruid af met peper en zout en laat inkoken. Breng op smaak met wat jenever en mosterd.
De veenbessen: Doe de veenbessen en kristalsuiker in een pot, overgiet deze met de rode wijn tot ze volledig onderstaan. Laat volledig inkoken.
Stuur je recept in >