MENU

Recept

Witloofrolletjes met Breydelham en kaassaus

2 personen
30 - 60 min

Type gerecht

Hoofdgerecht

Seizoen

Winter

Calorieën

485.00 kcal/persoon

Ingrediënten

6 fijne sneetjes Breydelham
6 stronkjes witloof
Water
Peper, zout
Enkele druppels citroensap
Een snuifje nootmuskaat
3 dl melk
100 g gruyère gemalen (of kaas naar keuze)
1 el boter
1 el bloem

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Kook het witloof gaar in een weinig water en voeg er vervolgens peper, zout, een klontje boter en een drupje citroen aan toe. Giet alles af en laat de witloofstronkjes uitlekken.

 

Vervolgens rol je het witloof op in de sneetjes Breydelham en schik je deze rolletjes in een ingeboterde vuurvaste schotel.

 

Dek het geheel af met de kaassaus*, bestrooi met wat gemalen kaas en voeg er nog een klontje boter aan toe.

 

Plaats de schotel in een voorverwarmde oven en laat mooi bruin kleuren bovenaan.

 

De kaassaus: Laat een lepel boter smelten en voeg er een lepel bloem aan toe. Begiet alles met koude melk en breng al roerend aan de kook.

 

Voeg op het einde de kaas toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >