Spirelli of macaroni met Breydelham, pompoen en kampernoelies
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Herfst
Calorieën
393.00 kcal/persoon
Ingrediënten
400 à 500 g dikke sneden Breydelham, nadien in blokjes gesneden
500 g pompoenblokjes
250 g kampernoelies (champignons)
320 g spirelli of macaroni (ongekookt gewogen)
4 teentjes look
2 uien
50 g gehakte peterselie
1 blokje gevogelte of groentenbouillon
250 cl magere room
2 el olijfolie
Peper, zout
Snufje gemalen nootmuskaat
1 zakje gemalen Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Kook de spirelli of de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Giet deze daarna in een vergiet om uit te lekken. Doe een scheutje olijfolie in een grote pan of wok en warm deze op.
Voeg nadien de gesneden ui en de look bij en laat alles ongeveer 3 minuten bakken. Voeg daarna de gesneden pompoen, de peper, het zout en de nootmuskaat toe.
Laat het geheel lichtjes bakken en voeg ½ liter bouillon van een gevogelte- of groentenbouillon toe.
Laat alles ongeveer 5 minuten gaar worden en laat het dan verder koken op een zacht vuurtje zodat het kookvocht wat verdampt.
Voeg vervolgens de gekookte spirelli, de vooraf gebakken kampernoelies, de blokjes Breydelham en de room toe. Laat alles een beetje inkoken en voeg ook de vers gesneden peterselie toe.
Breng dan alles verder op smaak met de Parmezaanse kaas maar hou eventueel wat over om te gratineren.
Je pasta is nu klaar, maar je kan hem natuurlijk ook nog altijd in een vuurvaste schotel gieten en gratineren met de rest van de Parmezaanse kaas in een heteluchtoven.
Stuur je recept in >