Ovenschotel met pompoen en Breydelspek
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Herfst
Calorieën
1 599.00 kcal/persoon
Ingrediënten
600 g pompoen
250 g Breydelspek in blokjes
250 g spirelli
250 g platte kaas
3 eieren
250 g geraspte belegen kaas
2 el olijfolie
Oregano
Basilicum
Peper, zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200° en vet je ovenschotel in met olijfolie. Maak de pompoen schoon en snij hem in blokjes.
Bak de Breydelspekblokjes in een beetje olijfolie, voeg de pompoenblokjes en een scheutje bouillon (of water) toe en laat alles stoven tot de pompoen zacht is.
Kruid met (gedroogde) oregano, basilicum en zout. Kook de spirelli gaar. Meng de platte kaas met de eieren en de helft van de gemalen kaas en kruid af met peper en zout.
Meng het pompoenmengsel met de pasta en het kaasmengsel en schik alles in de ovenschotel, kruid nog wat bij met basilicum en oregano.
Plaats de schotel in de oven voor ongeveer 30 minuten en laat alles mooi goudgeel bakken.
Stuur je recept in >