Medaillon van lotte, omwikkeld met Breydelspek op een spinaziebedje
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Winter, Lente, Zomer, Herfst
Calorieën
544.00 kcal/persoon
Ingrediënten
8 mootjes lotte van 50 g
8 sneetjes Breydelspek
1 courgette
2 dikke wortelen
400 g jonge spinazie
4 grote aardappelen
200 g boter
Peper, zout
Bloem
1 sjalotje
2 dl room
2 dl witte wijn
Bereidingswijze
Omwikkel de vismootjes met Breydelspek en prik ze vast met een houten prikker. Maak met een parisiennelepeltje bolletjes van de wortels en de courgette, blancheer deze kort.
Stoof de spinazie kort aan in boter. Kook de aardappelen, pureer ze en werk de puree op met boter. Hak de sjalot grof en bevochtig deze met witte wijn.
Laat dit inkoken, voeg de room toe, laat opnieuw inkoken en zeef alles. Werk de saus op met wat klontjes boter.
Dop de vismedaillons in de bloem en kleur de mootjes onder en boven eventjes in de pan.
Plaats ze dan voor 7 à 8 minuten in de oven.
Op de voorverwarmde borden leg je een bedje van spinazie met daarop de medaillons met saus errond.
Het geheel versier je met de opgewarmde groentenbolletjes en een flinke lepel aardappelpuree. Werk dan af met nog wat groen.
Stuur je recept in >