Pastasalade met Breydelspek
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Winter, Lente, Zomer, Herfst
Calorieën
805.25 kcal/persoon
Ingrediënten
400 g pasta
300 g Breydelspek
8 gedroogde abrikozen
8 gedroogde pruimen
1 rijpe peer
Handvol rucola
2 sneetjes peperkoek
Voor de dressing:
100 g romige blauwe kaas
100 g zure room
Scheutje kippenbouillon
Peper en zout
Lavas
Bereidingswijze
Kook de pasta al dente in gezouten water. Snijd de abrikozen en pruimen in 2. Snijd de peer in kleine stukjes. Snijd het Breydelspek in reepjes en bak krokant.
Snijd de peperkoek in blokjes en bak krokant. Meng de kaas, zure room en bouillon in de blender. Snijd de lavas fijn en meng eronder. Meng onder de pasta. Smaak af met peper en zout. Werk af met de Breydelspeklardons en de rucola.
Stuur je recept in >