MENU

Lekker van bij ons zet lokale voeding op de kaart

De Vlaamse dienst voor Agro-marketing (VLAM) en Vlaams minister van economie, landbouw en visserij Hilde Crevits zetten samen hun schouders onder het project ‘Voedsel verbindt boer en burger’ om lokale kwaliteitsvolle voeding te promoten. Breydel is één van de fiere ambassadeurs van dit initiatief.

 

Wist je dat Breydel sinds 2019 zijn eigen korte keten organiseert in een straal van 25 km? Zo ondersteunen we de lokale economie en beperken we onze ecologische voetafdruk. Kortom, lokaal en duurzaam ondernemen zit ingebakken in onze bedrijfscultuur en past ook perfect in de filosofie van dit project. Bovendien kunnen we binnen onze korte keten elk stukje vlees toewijzen aan de juiste stal en alles een-op-een traceren. Zodat je weet wat je eet. Dit is op onze schaal een uniek gegeven binnen onze sector en bewijst onze voortdurende inzet naar kwaliteit en innovatie.

 

Het label ‘Ambassadeur Lekker van bij ons’, dat zowel de horeca, de supermarkten als de producenten met elkaar verbindt, zet het belang en de eigenheid van lokale voeding in de kijker. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen! Door lokaal aan te kopen, eet je bovendien veel verser en gezonder. Kortom, we zijn fier op lekkers van hier!

Blog

Bekijk alle blogberichten  >