Hunker je naar pure nostalgie op je bord of tussen je boterham? Dan is een sneetje Breydelvleesbrood wat je zoekt. Of je het nu kent als gehaktbrood, vleesbrood of fricandon, onze versie, het Breydelvleesbrood dus, is een weergaloze smaakbom. Je moet het proeven om het te geloven. We dompelen je graag onder in de wondere wereld van het vleesbrood. Zo weet je perfect welk vlees je in de kuip hebt bij je volgende bezoek aan de supermarkt of de slager-traiteur in je buurt.
Vleesbrood is niet alleen zalig als toespijs tussen de boterham, evenzeer dik gesneden en lekker warm, met wat krieken, mmm … Een echte oerklassieker. Het Breydelvleesbrood leent zich voor allerlei bereidingen, dankzij de ambachtelijke manier waarop het bereid wordt. Zo wordt hij, net zoals onze Breydelham bijvoorbeeld, gebakken in onze authentieke oven.
Vleesbrood kent een zeer rijke geschiedenis. Het verhaal doet zelfs de ronde dat Paus Leo X er speciaal naar zou gevraagd hebben. Altijd al afgevraagd waar het woord fricandon vandaan komt? Het is afgeleid van het oud Provençaals en betekent: iets dat zeer lekker is om te eten. En laat dat nét de ideale omschrijving zijn van ons Breydelvleesbrood.
Varkensgehakt is al-tijd een voltreffer. Zeker als je aan je recept voor vleesbrood andere overheerlijke ingrediënten toevoegt!