Dat de vleeswaren van Breydel een hele belevenis zijn, dat had je al begrepen. Breydel is dan ook 40 jaar uitmuntend vakmanschap waarbij vleeswaren worden omgetoverd tot pure gezelligheid. Die transformatie en de bijhorende herkenbare, uitgesproken smaak van Breydelham kennen een lange traditie en dus heel wat geheimen. Naast de geheime kruidenmix, die we uiteraard niet zomaar vrijgeven, willen we toch één tipje van sluier oplichten. Ons jarenlange vakmanschap kent immers z’n oorsprong in de unieke bakwijze van het vlees. En die bakwijze, daar hangt een verhaal aan vast, het verhaal van de unieke oven van Breydel!
Voor de start van het culinaire verhaal van de oven en de uiteindelijke Breydelham gaan we even terug in de tijd. Naar 6 juni 1944 om precies te zijn. De quizzers of geschiedeniskenners hebben al begrepen dat die dag bekend staat als D-day, de dag dat de Amerikanen voet aan wal zetten op het strand van Normandië aan het einde van Tweede Wereldoorlog.
Breydel gebruikt dus niet zomaar een industriële bakoven. De oven die centraal staat in de bereidingswijze van de producten is een authentieke warmeluchtoven. Dankzij een systeem dat gelijkaardig is aan een ronddraaiend spit kunnen de hammen rondgedraaid worden tijdens het bakproces. Natuurlijk worden de Breydelproducten eerst voorzien van enkele lekkere kruiden en daarna pas gebakken.
Naast de Breydelham worden tal van andere Breydelproducten volgens deze ambachtelijke wijze vervaardigd. De rode draad is steeds de specifieke kruidenmengeling in combinatie met het bakken in de speciale oven. De typische, overheerlijke Breydelsmaak vind je daardoor terug in alle beenhammen uit ons assortiment. Met of zonder been, gemaakt van de platte bil of mooi opgekuist en een beetje opgebonden, de keuze is eindeloos.