Romige pasta met Breydelham
Type gerecht
Aperitief
Seizoen
Ingrediënten
350 g spirelli
2 stengels preiwit
1/4 bloemkool
1 pastinaak
300 ml melk
1 gele courgette
100 g Breydelham, in blokjes
4 el diepvrieserwtjes
2 el gemalen kaas
peper - zout
nootmuskaat
olie
Bereidingswijze
Kook de spaghetti zoals vermeld op de verpakking. Voeg de laatste minuut de erwtjes toe.
Snijd de prei, de bloemkool en de pastinaak in grove stukken. Stoom de bloemkool en de pastinaak.
Snijd de gele courgette in stukjes en stoof aan in een beetje olie. Zet de gestoofde courgette apart. Stoof vervolgens de prei in hetzelfde pannetje.
Mix de gegaarde bloemkool, de pastinaak en de courgette met 300 ml melk tot een dikke saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Meng de pasta met de saus, de gestoofde prei, de erwtjes, de gemalen kaas en de blokjes Breydelham. Serveer de schotel zo, of zet eventueel onder de grill voor een knapperig korstje.
Stuur je recept in >