Pittige spaghetti met Breydelham
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Winter, Lente, Zomer, Herfst
Ingrediënten
300 g Breydelham, in reepjes
3 tenen look, fijngesnipperd
200 ml room
400 g spaghetti
1 tl chilivlokken
2 uien, fijngesnipperd
enkele takjes oregano
800 g gepelde tomaten, in blik
2 blokjes runderbouillon
olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
Fruit de ui en de knoflook aan in olijfolie en voeg de gepelde tomaten toe. Verkruimel de bouillonblokjes boven de saus en voeg ongeveer 250 ml water toe. Kruid met chilivlokken, peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat een halfuur pruttelen op een zacht vuurtje.
Kook de spaghetti in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de room en 2/3de van de Breydelhamsnippers toe aan de saus, breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en meng met de saus, verdeel over borden en werk af met de rest van de Breydelhamsnippers en een takje oregano.
Stuur je recept in >